חומרים:
1 ק"ג קמח לבן
1 כף משפר אפייה
1 כף גלוטן
כפית מלח
כ-1/2 כוס סוכר (קצת פחות או קצת יותר לפי הטעם)
1/2 כוס שמן/ או: 100 ג' מרגרינה
30-40 ג' שמרים
כ-1/2 ליטר מים
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים (חוץ מהשמרים והמים) בקערה ומערבבים.
מוסיפים את השמרים ואת מרבית המים, ולשים היטב לפחות 8 דקות לבצק רך, צמיגי ולא דביק.
מוסיפים את יתרת המים לפי הצורך.
לאחר ההתפחה (כ-20 דקות), אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות.
לקבלת לחמניות רגילות: מוסיפים כ-1/4 כוס סוכר במקום כ-1/2 כוס.
נמשכת ההרשמה למחזור ספטמבר בקורס אמנות האפייה בתדמור
למידע והרשמה: [email protected]
תמונה: shutterstock