לקראת ל"ג בעומר: איך לבחור תפוחי אדמה? הטיפים של מועצת הצמחים ומגדלי הדוד משה

בעת תכנון המדורה יש לייחס חשיבות רבה לבחירת תפוח האדמה.יש בארץ עשרות זנים של תפוחי אדמה, כשלכל אחד מהם תכונות שונות מבחינת התאמתו לשימושים השונים. יש המתאימים למילוי ולאפייה, אחרים לטיגון ולהכנת צ'יפסים, ויש המתאימים לבישול או להכנה במיקרוגל

בעת תכנון המדורה יש לייחס חשיבות רבה לבחירת תפוח האדמה.יש בארץ עשרות זנים של תפוחי אדמה, כשלכל אחד מהם תכונות שונות מבחינת התאמתו לשימושים השונים. יש המתאימים למילוי ולאפייה, אחרים לטיגון ולהכנת צ'יפסים, ויש המתאימים לבישול או להכנה במיקרוגל.

מועצת הצמחים ממליצה לבחור בזני תפוחי האדמה המתאימים לאפייה. תפוחי אדמה אלה מצטיינים במרקם יבש יחסית, ולכן טעמם לאחר הכנתם במדורה יהיה משובח. תפוחי האדמה המתאימים למדורה הם מרבל – זן בעל גוון צהבהב, מונדיאל – זן הולנדי בהיר ומוארך מעט, והזן הנקרא ויוולדי – זן הולנדי בעל צורה אליפטית וקליפה בהירה.

בכל מקרה יש להקפיד לבחור תפוחי אדמה מוצקים בעלי קליפה חלקה, ללא פגמים או נביטות. חשוב להקפיד שתפוחי האדמה לא יהיו ירוקים. גוון ירוק מעיד על פקעת שאוחסנה זמן רב מדי באור וטעמה נפגם. להכנה מוצלחת במדורה יש לעטוף תפוח אדמה בגודל בינוני בנייר כסף.

המלצת מומחי מועצת הצמחים: תפוחי אדמה על קליפתם הינם מזונות שלמים, עשירים בפחמימות מורכבות, מכילים חלבונים ודלים בשומן. בתפוחי האדמה הלבנים הפשוטים יש סוללה של ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ופיטוכימיקלים. תפוח האדמה הוא מקור טוב לאשלגן ולמגנזיום.
יועצי התזונה של מועצת הצמחים ממליצים על אכילת תפוח אדמה על קליפתו פעם בשבוע ויותר כתחליף למזונות מקבוצת הדגנים.
100 גרם תפוח אדמה מכילים 94 קלוריות.

ומה ההמלצות של מגדלי "דוד משה" סוגיית בחירת תפוח אדמה מתאים לקומזיץ?
בעת תכנון קומזיץ מוקדשת תשומת לב רבה לבחירת מרכיבי המזון: בחירת נתחי הבשר והעוף, סוגי הסלטים והמשקאות. דוקא בנושא שעומד במרכז הקומזיץ – תפוחי האדמה, נעשית לעיתים הבחירה כלאחר יד לפי המצוי באותו רגע על הדוכן. מן הראוי לשקול איזה
תפוח האדמה לבחור כדי להבטיח הנאה שלמה של המשתתפים.

השי רובין, מנכ"ל מפעלי חבל מעון, יצרני תפוחי אדמה "דוד משה", מספר שבארץ גדלים כחמישים זנים שונים של תפוחי אדמה, שלכל אחד מהם תכונות שונות מבחינת התאמתו
לשימושים השונים – כפי שצויין למעלה.
למעונינים להשתמש בתפוחי האדמה לטיגון צ'יפסים מומלץ לרכוש את הזן רוזנה שהגיע לארץ מצרפת. פקעת הרוזנה אדומה, הפנים בצבע בהיר והצורה שלה אליפטית. המרקם של הרוזנה מאפשר ספיגה מעטה באופן יחסי של שמן וקבלת צ'יפס פריך שאינו סמרטוטי.

על מנת להקל על הצרכנים המתלבטים, תפוחי אדמה "דוד משה" נארזים מראש באריזות בצבעים שונים על פי השימוש המומלץ בהם: מילוי ואפיה (שקית בצבע צהוב), בישול ומרק (שקית ירוקה), וטיגון וצ'יפס (שקית אדומה).
עצות נוספות לבחירת תפוחי אדמה ומתכונים מומלצים מתפרסמים באתר "דוד משה": www.dodmoshe.co.il.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר