חומרים ל-6 מנות:
12 ריבועי בצק עלים קפואים – מופשרים
1 יח' גבינת קרם שמנת 5% בטעם טבעי של טרה
1 יח' גבינת קרם שמנת 5% עם זיתים של טרה
6 עלי חסה אדומה- שטופים ויבשים היטב
6 יח' פלפל אדום מאורך (מתוק) – קלוי ומקולף (ניתן להשתמש גם בפלפל גמבה רגיל או בפלפל קלוי בתחמיץ קנוי)
1 פלסטיק נבטי ברוקולי
תערובת פלפלת, מלח
אופן ההכנה:
מניחים את ריבועי הבצק בתבנית עם נייר אפייה משומן במרחק סביר.
בוזקים מעט תערובת פלפלת על ריבועי הבצק.
ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות למשך כ-20 דקות או עד להזהבה.
מוציאים מהתנור ומניחים לריבועים להתקרר.
מורחים בנדיבות על 6 ריבועי בצק את גבינת קרם השמנת בטעם טבעי.
מניחים על הריבועים את החסה, הפלפל הקלוי, הנבטים וממליחים קלות.
מורחים בנדיבות על 6 ריבועי הבצק הנותרים את גבינת קרם השמנת עם הזיתים ומניחים אותם על הנבטים – צורת סנדוויץ' (עם הגבינה למטה).
המלצת השף:
לבנות את המילפיי ליותר שכבות.
ניתן לערבב את גבינת קרם השמנת הטבעי עם תערובת זעתר.
ניתן להבריש את ריבועי הבצק לפני הכנסתם לתנור בביצה, או למרוח בחמאה לאחר יציאתם מהתנור.