מסעדה השוכנת בבית מלון יכולה בתנאים מסויימים לפנות גם למי שאינו מתארח במקום. זה קורה בעיקר אם המסעדה טובה במיוחד, או לחילופין, כשהמלון עצמו כמו גם המסעדה שוכנים במקום נגיש.

מסעדת צ'מפיונס שוכנת במלון כפר המכביה ברמת גן, ולכן היא אינה עונה על תנאי הנגישות. על מנת להגיע אליה חייבים להשתמש בכלי רכב, וההגעה אליה ממגרש החנייה כרוכה בכמה דקות של הליכה/התמצאות. השאלה: האם היא טובה מספיק כדי להביא אליה במיוחד את תושבי רמת גן והסביבה?

הסיבה לביקור במסעדה הייתה השקה של מנות חדשות, אך עבורנו זו הייתה הזדמנות להכיר את המסעדה, שכן מעולם לא ביקרנו כאן. נדרשו לנו, כאמור, מספר דקות כדי למצוא את המלון ואז את המסעדה, והמפגש הראשון לא בישר טובות. המסעדה נוצרה על ידי סגירה חלקית של החלל בלובי, והאווירה השוררת במקום היתה "מלונאית" מדי. כלומר, מרווח, מסודר, נקי, ו… משעמם. חסר כאן מגע אישי וייחודי,  כמו סידור פרחים גדול, שיהפוך את המסעדה למזמינה ונעימה יותר.

כאשר התחילו המנות להגיע לשולחן, התחלנו להרגיש יותר טוב. לעומת העיצוב השנוי במחלוקת, השף השקיע יותר מאמץ במנות, וגם אם זה לא תמיד עבד, ההשקעה ניכרת לעין.

מנה ראשונה של סיגר טלה – בצק עלים דק ממולא בתערובת של בשר טלה עם צנוברים, נענע וכוסברה, המוגש על עגבניות שרי עם פיסטוקים ובזיליקום (32 ₪); הצליחה לספק אותנו, הודות לשילוב מדויק של רכיבים טובים. גם סביצ'ה לוקוס, המוגש בליווי גוואקמולה ורוטב בלסמי (32 ₪) היה מספק ביותר. לא גורמה, אבל טעים.

פטה כבד העוף, לעומת זאת, היה מעט מאכזב (42 ₪). הפטה אמנם רך ונימוח בפה, אבל הפיסטוקים שעליו השתלטו על הטעם. בנוסף, על הצלחת היו יותר מדי רכיבים, בהם ריבת בצל בכף מיוחדת, טוסטונים, פטה כבד, קישוט של פלפל שחור ועוד ועוד. Over doing של ממש.

המנות העיקריות היו מוצלחות הרבה יותר. בלטה לטובה מנת פילה דג הים, שהיה באותו היום דג לוקוס. פילה גדול, טרי, עסיסי ,שנצרב באופן ששמר על הנוזלים ועל הטעם. הפילה בעל הצבע הבהיר הוגש על תערובת צבעונית של ירקות מאודים, אשר יחד יצרו מנה מינימליסטית למראה ומעוררת תיאבון. רק המחיר הגבוה הרתיע (140 ₪).

המחיר של סטייק הסינטה היה יותר נסבל, גם אם לא מהזולים (110 ₪). עם זאת, המנה היתה מוצלחת לא פחות. 300 גרם של בשר עשוי כפי שביקשנו, הוגש עם פירה תפוחי אדמה בעל מרקם חלק וטעם חמאתי (מן הסתם מרגקינה בטעם חמאה) מדויק, עם אספרגוס צרוב קלות ורוטב ס'צואן ושום קונפי ממוצע.

מבין הקינוחים אהבנו סופלה שוקולד חם, המוגש כצפוי בליווי גלידת וניל ורוטב פירות יער (35 ₪). רכיבים בנאליים שיצרו מנה חביבה. מאפה התפוחים – עלה סיגר ממולא בתפוח עץ ויין אדום בליווי אותה גלידת וניל – הזכיר לנו את שנות ה-80/חגי ישראל. בטוח שיש מי שאוהב את זה (35 ₪).

אחרי כל זה יצאנו מצ'מפיונס עם רגשות מעורבים. יש למסעדה בסיס טוב, הבא לביטוי בעיקר במנות העיקריות, שהיו טובות במיוחד. אם ילטשו וישפרו את שאר חלקי התפריט, ימנעו מקישוט יתר של מנות וייעצבו קצת יותר את המסעדה, יכול להיות שתהיה סיבה מספיק טובה להגיע לכאן במיוחד.

צ'מפיונס
מלון וסוויטות כפר המכביה
רח' פרץ ברנשטיין 7 רמת גן
טל. 9440838–057
א'-ה'- 12:30-23:00, ו' – 12:30 עד כניסת השבת.