חומרים:
רבע כוס שמן זית
בצל קצוץ גס
חצי כרישה קצוצה גס
7 שיני שום
חצי כפית עלי תימין טרי
500 גרם בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
250 גרם דלעת קלופה וחתוכה גס לקוביות
250 גרם גזר קלוף וחתוך לקוביות
מלח ופלפל שחור טחון
קורט אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה:
מטגנים בסיר תוך ערבוב את כל הירקות והשמן במשך כ- 15 דקות.
מוסיפים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה, בבעבוע עדין, במשך כ- 60 דקות עד שהירקות רכים.
מוציאים חלק מהנוזלים ושומרים בצד.
טוחנים את תכולת הסיר לקרם במוט ריסוק.
מוסיפים מנוזלי המרק ששמרנו בצד עד שהמרק מגיע לסמיכות הרצויה.
הגשה:
מגישים בצלחת עמוקה, מזלפים כף שמנת מתוקה ומעט עירית קצוצה.