מרק דלעת עם קינמון, סוכר חום, שמנת מתוקה וגרעיני דלעת קלויים

מסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון ת"א, יוצאת בשת"פ עם החקלאי משה תלם מרשפון, בפסטיבל דלעת לכבוד ה-Halloween. הפסטיבל יתקיים בתאריכים 26.10-7.11 ובמהלכו יוגשו בלובי המלון ובמסעדה תפריט ספיישל לאורחים, עם מנות המשלבות סוגים שונים של דלעת.חומרים ל-4 מנות:50 גרם חמאה4 כפות שמן זית1 בצל קלוף וחתוך לקוביות1 שן שום קצוצה300 גרם דלעת קלופה, נקייה וחתוכה לקוביות1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות7 כוסות מיםקורט קינמון1 כפית סוכרמלח ופלפל לפי הטעם250 מ"ל שמנת מתוקה4 כפות גרעיני דלעת   אופן הכנת המרק:בסיר עם תחתית עבה מחממים את החמאה ושמן הזית. מוסיפים בצל ומאדים אותו עד שקיפות. מוסיפים שום וממשיכים באידוי עוד כדקה.מוסיפים את קוביות תפוח האדמה והדלעת, מאדים עד שהירקות מתרככים חלקית ומוסיפים לסיר כ-7 כוסות מים.מכסים את הסיר ומביאים את הנוזל לרתיחה. מוסיפים מלח, פלפל, קינמון וסוכר.בוחשים כדי שהטעמים יתמזגו וטוחנים באמצעות בלנדר ידני, עד שמתקבל מרק סמיך.מוסיפים שמנת מתוקה, מרתיחים שוב לדקה אחת, טועמים ומתקנים תיבול.מגישים עם קישוט של גרעיני דלעת.אופן הכנת גרעיני הדלעת:מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות. מכניסים חופן גרעיני דלעת לתנור המחומם וקולים כ-5 דקות, או עד שגרעיני הדלעת הופכים פריכים. נזהרים שלא לחרוך את הגרעינים.מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביבימי פתיחה: א'-ה' בין השעות: 22:30-19:00 | שרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, טלפון: 03-5219300 | אפשרות לחניה בחינם לאורחי המסעדה

מסעדת השף Olive Leaf במלון שרתון ת"א, יוצאת בשת"פ עם החקלאי משה תלם מרשפון, בפסטיבל דלעת לכבוד ה-Halloween.
הפסטיבל יתקיים בתאריכים 26.10-7.11 ובמהלכו יוגשו בלובי המלון ובמסעדה תפריט ספיישל לאורחים, עם מנות המשלבות סוגים שונים של דלעת.

חומרים ל-4 מנות:
50 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
1 שן שום קצוצה
300 גרם דלעת קלופה, נקייה וחתוכה לקוביות
1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות
7 כוסות מים
קורט קינמון
1 כפית סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
250 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות גרעיני דלעת

 

אופן הכנת המרק:
בסיר עם תחתית עבה מחממים את החמאה ושמן הזית.

מוסיפים בצל ומאדים אותו עד שקיפות.

מוסיפים שום וממשיכים באידוי עוד כדקה.
מוסיפים את קוביות תפוח האדמה והדלעת, מאדים עד שהירקות מתרככים חלקית ומוסיפים לסיר כ-7 כוסות מים.
מכסים את הסיר ומביאים את הנוזל לרתיחה.

מוסיפים מלח, פלפל, קינמון וסוכר.
בוחשים כדי שהטעמים יתמזגו וטוחנים באמצעות בלנדר ידני, עד שמתקבל מרק סמיך.
מוסיפים שמנת מתוקה, מרתיחים שוב לדקה אחת, טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים עם קישוט של גרעיני דלעת.

אופן הכנת גרעיני הדלעת:
מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות.
מכניסים חופן גרעיני דלעת לתנור המחומם וקולים כ-5 דקות, או עד שגרעיני הדלעת הופכים פריכים. נזהרים שלא לחרוך את הגרעינים.

מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב
ימי פתיחה: א'-ה' בין השעות: 22:30-19:00 | שרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, טלפון: 03-5219300 | אפשרות לחניה בחינם לאורחי המסעדה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר