מרק קוסקוס מלא ופטריות פורטובלו

מצרכים:1/2 כוס קוסקוס מלא מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"1 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות גסות3 שיני שום קצוצות3 גבעולי סלרי "בריאים"5-6 פטריות פורטובלו טריות1/2 כוס יין לבן1 מארז שמנת מתוקה 42% שומןגבינת פרומעזמעט טימין טרישמן זיתליטר מיםמלח ופלפל לבןאפשרות לקישוט בהגשה: חלב מוקצף ופטריות מטוגנותאופן ההכנה:מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד לשקיפות.מוסיפים את השום והסלרי, וממשיכים לטגן כדקה נוספת.מוסיפים את הפטריות ומנמיכים את האש למינימום. ממשיכים לטגן את הפטריות עד שמוציאות את כל הנוזלים שלהן.מוסיפים את היין הלבן.מגבירים את האש למקסימום ונותנים ליין להצטמצם עד שנעלם לחלוטין. אם יישאר יין בסיר הוא יעשה את המרק חמוץ. מוסיפים כליטר אחד של מים לסיר (עד לכיסוי הפיטריות), וממשיכים לבשל כ-15 דקות ברתיחה עדינה.טוחנים את התערובת שבסיר בעזרת מטחנת יד ומחזירים לאש.מוסיפים את השמנת ומביאים שוב לרתיחה.מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם, אפשר גם להוסיף אגוז מוסקט מגורד. מכינים את הקוסקוס המלא על פי הוראות היצרן שעל גבי השקית.אופן הגשה:מניחים בכל צלחת מעט גבינת פרומעז, מעליה קוסקוס מלא מוכן, יוצקים מעל את המרק ומקשטים עם טימין.ניתן לקשט במעט חלב מוקצף ופטריות מטוגנות..

מצרכים:
1/2 כוס קוסקוס מלא מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
1 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות גסות
3 שיני שום קצוצות
3 גבעולי סלרי "בריאים"
5-6 פטריות פורטובלו טריות
1/2 כוס יין לבן
1 מארז שמנת מתוקה 42% שומן
גבינת פרומעז
מעט טימין טרי
שמן זית
ליטר מים
מלח ופלפל לבן

אפשרות לקישוט בהגשה:
חלב מוקצף ופטריות מטוגנות

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד לשקיפות.
מוסיפים את השום והסלרי, וממשיכים לטגן כדקה נוספת.
מוסיפים את הפטריות ומנמיכים את האש למינימום.
ממשיכים לטגן את הפטריות עד שמוציאות את כל הנוזלים שלהן.
מוסיפים את היין הלבן.
מגבירים את האש למקסימום ונותנים ליין להצטמצם עד שנעלם לחלוטין. אם יישאר יין בסיר הוא יעשה את המרק חמוץ.
מוסיפים כליטר אחד של מים לסיר (עד לכיסוי הפיטריות), וממשיכים לבשל כ-15 דקות ברתיחה עדינה.
טוחנים את התערובת שבסיר בעזרת מטחנת יד ומחזירים לאש.
מוסיפים את השמנת ומביאים שוב לרתיחה.
מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם, אפשר גם להוסיף אגוז מוסקט מגורד.
מכינים את הקוסקוס המלא על פי הוראות היצרן שעל גבי השקית.

אופן הגשה:
מניחים בכל צלחת מעט גבינת פרומעז, מעליה קוסקוס מלא מוכן, יוצקים מעל את המרק ומקשטים עם טימין.
ניתן לקשט במעט חלב מוקצף ופטריות מטוגנות..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר