חומרים:
1 ק"ג קמח
200 גר' סוכר
10 ביצים
25 גר' שמרים
450 גר' מים
10 גר' מלח
300 גר' שמן
4-5 תותים לקישוט
סירופ:
2 ליטר מים
1 ק"ג סוכר
100 גרם רום
קצפת:
1 ליטר שמנת
100 גרם סוכר
100 גרם פודינג
אופן ההכנה:
לערבב בקערה על אמבטיית מים ("בן מארי") את הביצים והסוכר עד לחום שפתיים (40 מעלות).
להעביר את הביצים למיקסר ולטרוף עד לקבלת קצף תפוח.
להוסיף את כל החומרים חוץ מהשמן ולערבב למסה אחידה.
להוסיף את השמן ולהמשיך לערבב.
לכסות את הקערה ולהתפיח שעה.
לערבב את הבצק ולחלק לקעריות אפיה- 1 ס"מ מהגובה העליון.
להתפיח שעה ולאפות בחום 180 מעלות עד להשחמה.
לבשל את חומרי הסירופ עד לרתיחה.
לחתוך את החלק העליון של הסברינה ולבשל בסירופ כ- 5- 10 דקות מכל צד. להעביר למגש (גסטרונום),כאשר החלק החתוך כלפי מטה, ולצקת מעט סירופ.
מקציפים את כל חומרי הקצפת ביחד עד שהמסה תפוחה.
הופכים את הסברינות ומזליפים קצפת בתנועה סיבובית על ראשיהן,
מכסים חלקית עם החלק העליון של הסברינה, שחתכנו קודם.
ממצבים תותים חתוכים לאורך מסביב לקצפת.
מסעדת שף "אידה" וביסטרו "איד'לה"
שד' הגעתון 48 נהריה, טל. 04-9513444