חומרים / 12 סופגניות
500 גרם קמח
שמן לטיגון
2 ביצים
100 גרם מרגרינה
25 גרם שמרים
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
חומרים למלית
1 כוס גרגרי רימונים
3/4 כוס סוכר
1/2 כפית מיץ לימון
1/2 כוס מים
כף קורנפלור
חומרים לרוטב
1 כוס גרגרי רימונים
2 כפות סוכר
1/4 כוס ליקר גרנדין
1כוס מים
1 כף קורנפלור
אופן הכנה של הסופגניה
1. מערבבים את השמרים עם 1/4 כוס מים וכף קמח ומשרים כ- 5 דקות.
2. מקציפים את הביצים והסוכר.
3. ממיסים את המרגרינה.
4. מערבבים את כל חומרי הסופגניה ולשים עד לקבלת בצק אחיד. לאח"כ מכן מניחים לבצק לכ -30 דקות.
5. יוצרים 12 עיגולים מהבצק, ונותנים לבצק "לנוח" עוד כ-30 דקות.
6. מחממים את השמן ומטגנים את הסופגניה מכל צד עד לקבלת גוון זהוב.
אופן הכנת המלית
1. מבשלים את הסוכר עם חצי מכמות המים.
2. מוספים את הרימונים ומבשלים כ- 15 דקות.
3. מערבבים את יתרת המים עם הקורנפלור עד לרתיחה ומכבים את האש ומניחים לרוטב להמשיך להתחמם כמספר דקות נוספות.
אופן הכנת רוטב הרימונים
1.מבשלים את הסוכר עם ליקר הגרנדין ושלושת רבעי מכמות המים כ-10 דקות.
2. מסמיכים עם בלילת קורנפלור (קורנפלור + 1/4 כוס מים קרים) ולאחר רתיחה שניה מוסיפים הרימונים.