בצק ל-25 סופגניות בינוניות:
1 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כפית מלח
600 גרם מים
100 גרם חלב
לשים את כל המרכיבים במכונת לישה (או ביד) להתפחה של כשעה,
ולישה נוספת על מנת לאחד את הבצק.
מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומרדדים לבצק בעובי של כ-1-1/2ס"מ.
מסמנים קו אמצע וירטואלי, משאירים בצד ומכינים מילוי.
המילוי:
1/2 ק"ג גבינת ריקוטה (מחלבות גד)
4 כפות ריבת חלב (או נוטלה)
100 גרם אבקת שקדים
1/4 כפית מלח
מערבבים הכל היטב ומתחילים ליצור מהחצי השמאלי של הבצק טורים של כפית מילוי בהפרש של 7 ס"מ אחד מהשני.
מקפלים את צד הבצק על החצי השני, ובעזרת כוס זכוכית חורצים עיגולים.
מרתיחים שמן ל-170 מעלות, מכניסים כ-5 כדורי בצק לשמן בכל פעם, ומטגנים כ-10-15 שניות. מניחים על נייר סופג.
ניתן לטבול את הסופגניות בשוקולד מומס.