סל הקניות של שחר 340

השבוע בסל שלנו: שוקולד מוס – הרעיון נחמד, חלוה מסולסלת בטעם שוקולד – מהנה, חטיפי אנרגיה – פחות משקל וקלוריות, גבינות צהובות – שאפו לרכיבים הטבעיים, חומץ דבש – מוצלח, גלידה של איטלקים – מהמשובחות

השבוע בסל שלנו: שוקולד מוס – הרעיון נחמד, חלוה מסולסלת בטעם שוקולד – מהנה, חטיפי אנרגיה – פחות משקל וקלוריות, גבינות צהובות – שאפו לרכיבים הטבעיים, חומץ דבש – מוצלח, גלידה של איטלקים – מהמשובחות. 

ספלנדיד מוס של עלית מקבוצת שטראוס
שוקולד במילוי אינו קונספט חדש, אך קשה למצוא על המדפים שוקולד במילוי קרם במרקם של מוס. האם זה באמת מה שמקבלים? לא בדיוק.
אמנם מדובר בקרם יחסית אוורירי, אבל זה אינו המוס שאנו מכירים מעולם הקינוחים. כך או כך, הניגודיות בינו לבין השוקולד מספיק ברורה, ושילובי הטעמים – שוקולד מריר במילוי מוס בטעם שוקולד מריר, שוקולד מריר במילוי מוס אגוזים, ושוקולד חלב מעולה במילוי מוס בטעם אספרסו – עוברים טוב, במיוחד זה במילוי המוס בטעם אספרסו.
את השוקולד עצמו אפשר היה לעשות פחות מתוק כדי שיהיה יותר מעודן.
בשורה התחתונה: הרעיון נחמד אבל הביצוע יכול להיות טוב יותר.
8.3-10 שקלים ל-105 גרם. כשרות רבנות נצרת עלית. להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.
צילום סטודיו שטראוס

חלוה מסולסלת בטעם שוקולד של אחוה
בהתחלה היינו קצת חשדניים ביחס למוצר הזה. אנו מכירים שערות חלוה, והן נוטות להיות דביקות ומתוקות. הגרסה בטעם השוקולד נשמעה בתחילה עוד פחות מבטיחה – תוספת של קקאו יכולה להפוך את המוצר הזה לתעשייתי במיוחד.
במבחן הטעימה הופתענו לטובה – הקקאו מספק מעט מרירות שמאזנת את הטעם, למרות שהכל נותר מתוק למדי; והמרקם הכולל אינו דביק מדי, כך שכיף לאכול.
בשורה התחתונה: מי שאוהב את טעם השוקולד בחלוה שלו, ייהנה מהשילוב הזה.
11-13 שקלים ל-250 גרם. כשר פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים. להשיג ברשתות השיווק.
צילום דרור קליש


פיטנס בר Delice של אסם-נסטלה

מצד אחד יש בכל אחד מחטיפי הדגנים הללו "רק" 86 קלוריות, אבל משקל כל חטיף 22.5 גרם, אחד החטיפים הקלים שיש בשוק.
עם 25 גרם סוכר ב-100 גרם מוצר וכ-370 קלוריות, זה לא החטיף המושחת ביותר שתמצאו, אבל הוא גם אינו מהדיאטטיים.
סדרה חדשה זו כוללת טעמי שוקולד חלב, שוקולד לבן, שוקולד מריר עם קרם חלב ושוקולד אגוזים, והם מאופיינים בכמות יפה של שוקולד, מתיקות גבוהה ומרקם רך, קצת מתפרק (מכיל גלוטן).
בשורה התחתונה: למי שרוצה להתענג ובדרך לנסות לעשות דיאטה.
10-16.6 שקלים לשש יחידות, 22.5 גרם ליחידה. כשרות בהשגחת OU ובאישור הרבנות הראשית לישראל. להשיג ברשתות השיווק.
צילום סטודיו אסם


גבינות נעם של מחלבת טרה

החברה השיקה מחדש את סדרת הגבינות הצהובות שלה, כאשר ההבדל בין גרסה לזו לבין הקודמת, הוא בהיעדר צבעי מאכל מלאכותיים וחומרים משמרים. העובדה שהרכיבים טבעיים בלבד משמחת, אם כי עדיין צריך לשים לב מה אוכלים וכמה, במיוחד אם בוחרים בגרסה העשירה בשומן, לא פחות מ-28%. מעבר לכך, אין הבדל בטעם או במרקם.
אצלנו יש כאלה המעדיפים את המותג הוותיק יותר, אבל גם לזו יש מי שנהנה ממנה.
בשורה התחתונה: המעבר לרכיבים טבעיים הוא נקודת זכות למותג החדש.
מ-12.4 שקלים ל-200 גרם. להשיג בנקודות המכירה.
צילום סטודיו עדלי

חומץ דבש של Melfor
חברת מרום משה החלה לייבא לישראל את המוצר הזה, המגיע ישירות ממחוז אלזס הצרפתי. מדובר בשילוב של חומץ כהל ודבש, מוצר המיוצר לפי אותו המתכון כ-90 שנים.
הדבש מספק לחומץ גוון עדין של מתיקות, שמצליח לשנות את הטעם הקלאסי של החומץ לכיוון מעודן יותר.
מי שנמנע משימוש בחומץ באופן כללי בגלל החמיצות, לא יאהב גם את זה, אך מי שמחפש לחדש מעט את החומץ בו הוא משתמש, ייהנה מהמוצר הזה.
בשורה התחתונה: חומץ מוצלח למי שרוצה טעמים יותר מעודנים.
17.9 שקלים לחצי ליטר. כשר פרווה בהשגחת הרבנות ליון ובאישור הרבנות הראשית לישראל. להשיג בטיב טעם, סטופמרקט ובמעדניות וחנויות מזון מתמחות.

גלידות של גלידריה ARTE 
גלידריות איכותיות בתל אביב יש לא מעט, אך רק מעטות מציעות גלידות איכותיות כמו שמציעים כאן ב- ARTE. בני הזוג הם איטלקים, שלמדו את הליך הכנת הגלידה מרכיבים טבעיים בלבד, עניין נדיר לא רק אצלנו אלא גם בארץ המגף.
התוצאה: גלידות איכותיות במיוחד, רכות יחסית, עם היצע הנע בין הקלאסי (וניל, שוקולד ותות) לבין שילובים ייחודיים כמו Marco's Cake – סוג של שילוב בין עוגת גבינה לבין פירות יער; וגלידת פיסטוק, מהסוג שלא הוסיפו לו צבעי מאכל והמרקם שלו מעט גס, כלומר מכיל חתיכות פיסטוק של ממש.
יש כאן לא מעט גלידות טבעוניות, אך אין כאן גלידות ללא סוכר בשל הרצון להקפיד על שימוש ברכיבים טבעיים.
בשורה התחתונה: אחת הגלידריות הטובות ביותר שתל אביב מציעה כיום.
מ-15 שקלים למנה אישית, 47/87 שקלים לחצי ק"ג/ק"ג. להשיג בנחלת בנימין 11, תל אביב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר