רכיבים
2 כפיות שמן קנולה
1 כוס קמח מחיטה מלאה
½ כוס קמח לבן
¼ קורנפלור
1 שקית אבקת אפיה
1/3 כוס סוכר חום
5 בננות גדולות
1/3 כוס מים
½ כוס חלב
2 כפיות תמצית וניל
1 ביצה גדולה
אופן ההכנה
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק עם שמן קנולה (כפית לכל תבנית).
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מנפים לקערה קמח מלא, קמח לבן, קורנפלור ואבקת אפייה.
מערבבים במטרפה ידנית לפיזור אחיד של הקמחים. מוסיפים סוכר ומערבבים שוב עד פיזור אחיד.
לתוך החלב מוסיפים 5 בננות בשלות מאוד.
מועכים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים מים, תמצית וניל וביצה.
מערבבים עד שהתערובת אחידה.
יוצקים את תערובת הבננות לתערובת הקמחים.
מערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד שהתערובת אחידה. (ערבוב יתר יגרום לעוגה לקבל מרקם קשיח).
יוצקים את התערובת לתבנית.
אופים כ-25 דקות עד שהעוגות מזהיבות מעט וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים או נקי.