חומרים:
375 גרם (2+3/4 כוסות) קמח כוסמין מלא 100% טחון דק, ׳הסדרה הבריאה׳ מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
200 גרם (1 כוס) סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
240 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 ביצים
225 מ"ל שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כוס ריבת תותים ביתית או קנויה
חומרים לשטרויזל
63 גרם (1/2 כוס) קמח כוסמין מלא 100% טחון דק
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
60 גרם חמאה קרה
1/2 כוס בוטנים קצוצים
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה במעבד מזון.
מוסיפים את קוביות החמאה הקרה עד לקבלת מרקם פירורי.
מוסיפים את הביצים, השמנת החמוצה ותמצית ווניל.
יוצקים 1/2 מהתערובת לתבנית מלבנית בגודל 23×33.
מורחים ריבה ויוצקים את שאר התערובת מעל הריבה.
הכנת השטרויזל:
מערבבים את הקמח והסוכר במעבד מזון.
מוסיפים את החמאה ומערבבים בפולסים לקבלת תערובת פירורית (אפשר להכין את השטרויזל גם ידנית בקערה).
מעבירים לקערה ומוסיפים את הבוטנים. מערבבים היטב.
מפזרים את השטרויזל מעל העוגה באופן אחיד.
אופים במשך 45-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, או עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב עמוק.
חותכים לקוביות ומקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה.
מתכון לריבת תותים
חומרים:
1 ק"ג תות שדה
1 ק"ג סוכר
1/2 לימון
אופן ההכנה:
חותכים ושוטפים את הפרי.
מערבבים עם הסוכר ומשאירים במקרר ללילה (רצוי).
מבשלים כ-40 דקות על להבה נמוכה, עד להסמכה.
בודקים אם הריבה מוכנה בעזרת מבחן הצלחת הקפואה: מניחים צלוחית במקפיא. כשהריבה רותחת, מוציאים מהפריזר ויוצקים עליה מעט מהריבה. אם המרקם הופך לג'לי – הריבה מוכנה. במידה ולא – ממשיכים לבשל.
צילום מנחם גרייבסקי