רכיבים
8 כרעי עוף (ניתן להסיר עור על מנת להפחית ערך קלורי)
2 בצלים
1 ראש שום שלם שטוף ו-2 שיני שום קלופות
2 תפוזים
2 שומר
4 כוכבי אניס
1 צ'ילי
1 כפית אבקת ג'ינג'ר
300 גר' דלעת
15 מ"ל רוטב סויה
15 מ"ל חומץ
1 כפית סוכר חום
50 מ"ל מיץ תפוזים
מלח
שמן זית
אופן ההכנה
חממו מראש תנור ל- 180 מעלות.
קלפו את הבצלים – חתכו אחד מהם לרבעים וקצצו את השני דק.
כתשו את 2 שיני השום והניחו בצד להמשך.
הוציאו את הזרעים מהצ'ילי – קצצו ושמרו להמשך.
קלפו את הדלעת – הוציאו את הזרעים וחתכו לקוביות.
חתכו את השומר לפלחים.
קלפו את התפוזים וחתכו לרצועות (1 ס"מ עובי לערך).
חממו מחבת והזליפו מעט שמן זית שיכסה את התחתית.
כאשר השמן חם הוסיפו את הכרעיים.
הבזיקו מלח וטגנו עד לקבלת צבע מוזהב משני הצדדים.
הניחו את הכרעיים על תבנית אפייה.
באותה מחבת הקפיצו את הבצל הקצוץ למשך מספר דקות.
הוסיפו את השום הכתוש כאשר הבצלים זהובים.
הוסיפו את כוכבי האניס, הצ'ילי והג'ינג'ר למחבת.
והקפיצו הכול יחד למשך מספר דקות נוספות.
הסירו מהאש והוסיפו את התערובת לכרעיים.
הוסיפו לתבנית את רבעי הבצלים, הדלעת, השומר וראש השום חתוך לחצאים לרוחב.
ערבבו בקערה רוטב סויה, חומץ, סוכר ומיץ תפוזים.
מזגו את התערובת על הכרעיים והירקות.
אפו בתנור למשך כ-30 דקות בחום של 180 מעלות.
לאחר מכן הוסיפו את פלחי התפוזים לתבנית הכרעיים.
אפו למשך כ-15 דקות נוספות.
מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה