פאי תפוחים בסגנון אמריקאי – American Apple Pie

חומרים:לבצק:100 גר' חמאה1כוס קמח1 כוס קמח תופח1/3 כוס סוכר1 ביצה2 כפות שמנת מתוקהכף גרידת לימוןלמלית התפוחים:4-5 תפוחים מגורדים בפומפייה עבה1 כוס רסק תפוחים לא ממותק1/4 כוס סוכר1/2 כפית קינמוןלפירורים:1/2 כוס קמח3/4 כוס שיבולת שועל 1/3 כוס סוכר דמררה70 גר' חמאה1/2 כפית קינמוןאופן הכנת הבצק:במעבד מזון עם להב מתכת, מעבדים קמח, סוכר, חמאה וגרידת לימון עד שמתקבלת תערובת פירורית.מוסיפים ביצה ושמנת מתוקה.מעבדים קצרות למשך דקה וחצי עד שמתקבל בצק אחיד.עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר לחצי שעה.משטחים את הבצק בתבנית מלבנית בגודל 33 על ס"מ.אופן הכנת המלית:מגרדים את התפוחים בפומפיה.מסננים את התפוחים למשך רבע שעה וסוחטים אותם.מוסיפים את שאר החומרים ומשטחים על הבצק.אופן הכנת הפירורים:שמים בקערה את כל החומרים.מעבדים ביד עד שמתקבלים פירורים גסים.מפזרים את הפירורים בשכבה אחידה מעל הבצק. אופים בחום בינוני, 180 מעלות כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ואפויה היטב.מפזרים אבקת סוכר לקישוט. ניתן לשמור בקירור יומיים שלושה.

חומרים:
לבצק:
100 גר' חמאה
1כוס קמח
1 כוס קמח תופח
1/3 כוס סוכר
1 ביצה
2 כפות שמנת מתוקה
כף גרידת לימון

למלית התפוחים:
4-5 תפוחים מגורדים בפומפייה עבה
1 כוס רסק תפוחים לא ממותק
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון

לפירורים:
1/2 כוס קמח
3/4 כוס שיבולת שועל
1/3 כוס סוכר דמררה
70 גר' חמאה
1/2 כפית קינמון

אופן הכנת הבצק:
במעבד מזון עם להב מתכת, מעבדים קמח, סוכר, חמאה וגרידת לימון עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים ביצה ושמנת מתוקה.
מעבדים קצרות למשך דקה וחצי עד שמתקבל בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר לחצי שעה.
משטחים את הבצק בתבנית מלבנית בגודל 33 על ס"מ.

אופן הכנת המלית:
מגרדים את התפוחים בפומפיה.
מסננים את התפוחים למשך רבע שעה וסוחטים אותם.
מוסיפים את שאר החומרים ומשטחים על הבצק.

אופן הכנת הפירורים:
שמים בקערה את כל החומרים.
מעבדים ביד עד שמתקבלים פירורים גסים.
מפזרים את הפירורים בשכבה אחידה מעל הבצק.
אופים בחום בינוני, 180 מעלות כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ואפויה היטב.
מפזרים אבקת סוכר לקישוט.
ניתן לשמור בקירור יומיים שלושה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר