פגישה באיסט עם ארוחת הריסטאפל – שולחן האורז מהמטבח האינדונזי

במרכז השולחן מוצבת קערת אורז גדולה וסביבה מבחר תוספות של בשר, דגים, פירות ים, ירקות, מטבלים ותבלינים

מדי חודש מארחת מסעדת "איסט", למשך 4 ימים, מטבח אסיאתי שונה ומגישה ארוחת טעימות בהשראת המטבח האורח. תחנתנו השנייה במסע הקולינארי המרתק למדינות מזרח אסיה הינה אינדונזיה.

סודו וקסמו של המטבח האינדונזי טמונים בעושר הרב של חומרי הגלם המקומיים: התבלינים, הירקות הפירות, הבשר והדגים, והשימוש המדויק והנכון הנעשה בהם בכל מנה ומנה.

הדרך הטובה ביותר להנות מן השפע הקולינארי והאקזוטי של המטבח האינדונזי הינה ארוחת שולחן האורז המפורסם – "ריסטאפל".
זו ארוחה שהוגשה ע"י ההולנדים באינדונזיה במשך מאות שנים, ע"י משרתים עמוסי מגשים הגדושים בעשרות קעריות. במרכז השולחן מונחת קערת אורז גדולה וסביבה עשרות מנות תוספת של בשר, דגים, פירות ים, ירקות, מטבלים ותבלינים.

בכדי להינות משולחן האורז בצורה מושלמת כדאי לאכול עפ"י עקרון הריסטאפל – להניח על הצלחת מנת אורז ולהקיפה בהתאם למסורת במספר מנות תוספת המשלבות לסירוגין חריפות ומתיקות בדרגות שונות. את המנות לא מערבבים בכדי לא לאבד את טעמו וקסמו האותנטי של האוכל.

בבישול המנות נעשה שימוש בתערובות תבלינים ומטבלים בדרגות חריפות שונות (SAMBAL), המורכבות בווריאציות מגוונות בעיקר מגלנגאל, עלי קאפיר, ליים, למון גראס, צ'ילי, כמון, כוסברה, ג'ינג'ר, מוסקאט, פלפל שחור, ציפורן, כורכום ותמרהינדי.

בארוחת הטעימות האינדונזית שתוגש במסעדת איסט במשך ארבעה ימים ב 19-22 למרץ יוכלו הסועדים להינות ממבחר רב ומגוון של מנות תוספות ומטבלים ממיטב מסורת הריסטאפל, בין המנות:

LOEMPIA SEMARANG * – ספרינגרולים אינדונזיים ממולאים בעוף גזר ונבטי במבו המוגשים עם רוטב בוטנים פלפלים סוכר דקלים וחומץ אורז

PANGESIT GORENG * – דאמפלינג מטוגנים ממולאים בשרימפס עוף ותבלינים המוגשים עם רוטב ג'ינג'ר ועגבניות

MIXED SATE * – שיפודוני עוף בקר וטלה במבחר רטבים המוגשים מעל גחלים בכלי חרס מיוחד

GADO GADO * – מבחר ירקות מאודים מוגשים עם רוטב בוטנים ושרימפס צ'יפס

RENDANG * – בקר ברוטב צ'ילי חלב קוקוס ותערובת תבלינים אינדונזית.

מחיר ארוחה: 150 שקל לאדם

איסט
השרון 12
תל אביב
טלפון: 03-6877000

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר