ג'יאקונדה, חברה לייבוא, הפצה ומכירה של יינות איכות ומרכז ללימודי יין שבסיסה בתל אביב, בבעלות היינניות ענת סלע ורפאלה רונן, פרסמה את קטלוג היינות המרשים שלה, נכון לאוגוסט 2007.
ביולי 2006 החלה ג'יאקונדה את דרכה עם 11 יינות משבעה יצרנים והיום, היום ניתן למצוא בפורטפוליו של החברה 59 יינות מ- 18 אחוזות נבחרות בגרמניה ובניו-זילנד, ובקרוב מאחוזות נוספות.

בחירת היינות לפורטפוליו נעשית בקפידה רבה. ענת ורפאלה טועמות את היינות באופן אישי, ומציעות למכירה רק את אלה המציגים לדעתן את האיכות הטובה ביותר, ומשקפים איזון מושלם ועידון. יינות אלה העשויים מענבים בריאים, מיבול נמוך, בהתערבות מינימלית בהליך עשיית היין, ומבליטים את טעמי הפרי הבשל ומבטאים את הטרואר.

יינות ג'יקונדה מאוחסנים בקירור 24 שעות ביממה 365 ימים בשנה, דבר המבטיח שהיינות יגיעו אל שולחן הקונה במצב אופטימלי.

בקטלוג זה מופיעים יינות מתיישנים החל בבציר 1989.

למידע נוסף על גיאקונדה
www.giaconda.co.il/?q=node/227

למידע על המרכז ללימודי יין
www.giaconda.co.il/?q=node/339

לבוטיק היין ולקריאת ביקורות
www.giaconda.co.il

"כתבו עלינו" בעיתונות
www.giaconda.co.il/?q=node/267

לרכישת היינות: טל. 03-6022746, ענת ורפאלה

רשימת היצרנים
Weingut Dönnhoff
Weingut Egon Müller-Scharzhof
Weingut Emrich-Schönleber
Weingut Freiherr Langwerth von Simmern
Weingut Heymann-Löwenstein
Weingut Jos. Christoffel. Jr
Weingut Keller
Weingut Kesseler
Weingut Koehler-Ruprecht
Weingut Leitz
Weingut Meyer-Näkel
Weingut Müller-Catoir
Weingut Peter Jakob Kühn
Weingut Rebholz Ökonomierat
Weingut Schäfer-Fröhlich
Weingut Spritzer
Weingut Unckrich
Bladen Estate Marlborough New Zealand
בקרוב יתווספו יקבים נוספים

Weingut DÖnnhoff
Nahe

יינות הריזלינג של הלמוט דונהוף הם הביטוי המושלם ביותר של הכרמים המשובחות של אמצע אזור הנאהה. לדונהוף מחויבות פנאטית לאיכות, וכשרון טבעי יוצא דופן לעשיית יין.
רוב הכרמים שתולים על אדמות וולקניות עם שיירי קוורץ סלעיים.
היבול נמוך, והבציר יכול להמשך אפילו עד אמצע נובמבר.
רוב היינות מיושנים בעץ גרמני, התסיסה במרתף הקר ארוכה, ודונהוף אינו מתערב בהליך ייצור היין.
דונהוף ידוע ביינות הקרח שלו, אולם האיכות מתבטאת בכל מגוון יינותיו, וליינות הקרח שלו מעמד של Cult.
המשותף לכל יינותיו הוא הטוהר, הפירותית והעושר שלעולם אינו מכביד ומעייף.
יינותיו מאוזנים באופן יפהפה. היינות, כמו גם היינן – אגדתיים. אהבתו ותשוקתו הכנה ליין הם המפתח הדרוש על מנת להבין את יצירת הפאר הנוזלית הזו.
עבור דונהוף בציר אינו רק קומבינציה של רמות סוכר ורמות חומציות, ובמסירות הוא מצליח להכניס את הטרואר לתוך הבקבוק.

Weingut Egon Müller-Scharzhof
Mosel-Saar-Ruwer

אחוזת אגון מולר היא מוסד ועבור חלק מאוהבי היין הגרמני זוהי האחוזה הטובה ביותר.
בדרכי עשיית היין שלו אגון מולר מקדיש עצמו לפרש רק את מה שהטבע מספק, ולא לייצר יין על פי גישה מוכנה מראש.
למולר סטנדרטים גבוהים ביותר לעשיית היין. בבצירים טובים הוא אינו מתערב כלל בהליך העשייה, ואינו חושש מהיוצרות בוטריטיס גם ביינותיו היבשים, מכיוון שהוא מאמין שמאפיינים אלה מוסיפים מורכבות ליינותיו.
הריזלינג הגדל על אדמות הצפחה האפורה של כרם השרצהופברג, הינו ריזלינג במערומיו הטהורים.
בבעלותו 8 הקטר של גפנים בכרם השרצהופברג המפורסם בעולם כולו, הכולל 3 הקטר של גפני ריזלינג Ungrafted מהמאה ה-19.
יינותיו של אגון מולר מזוהים עם יינותיה הטובים ביותר של גרמניה כיום. אלו יינות אציליים ובטוחים בעצמם.
עקב ביקבוק מאוחר יינות אגון מולר יגיעו בהמשך השנה.

Weingut Emrich-Schönleber
Nahe

מאז שנות השמונים המאוחרות, אחוזת שונלבר הפכה כוכב עולה בין אחוזות אזור הנאהה. צעדים קטנים ומחושבים היטב ועבודה רבה על פרטים הם שהבטיחו הצלחה מתמשכת.
לשונלבר אין שום פישול, אפילו ביינותיו הבסיסיים ביותר.
שני סגנונות הריזלינג שלו – הן המתקתקים והן היבשים, טהורים באופן יוצא דופן, מביעים פירותיות וחומציות חיוניים.
יינות מכרם Halenberg מזוקקים, טהורים ומעודנים ואלה מכרם Fruhlingsplatzchen נדיבים ושופעים.
בששת הבצירים האחרונים ייצר שונלבר את קשת היינות הטובים ביותר באזור ה Nahe- , ויינות הבוטריטיס שלו נחשבים בין הטובים ביותר בגרמניה.
ב- 2004, לאחר שזכה לאשכול חמישי ב"גו מיו", זכה יין הקרח שלו (Icewein) הן בקפסולת הזהב והן לציון המושלם של 100 נקודות. זהו דירוג שניתן רק חמש פעמים ב- 11 השנים האחרונות.
אין שום סוד מאחורי האיכות המיוצרת כאן, זולת עבודה קפדנית.
במשך השנים הוכיחו יינותיו של שונלבר באופן משכנע את יכולות היישון המופלאות שלהם. הם בפירוש שווים שתייה מיידית, כמו גם המתנה סבלנית.

Weingut Freiherr Langwerth von Simmern
Rheingau

האחוזה האריסטוקרטית הזו קיימת מאז 1464.
בבעלות האחוזה הידועה הזו חלק מהחלקות הטובות ביותר בריינגאו.
סוגי אדמה: שיש, חמרה וגיר, חול וחימר.
ב- 2001 הגיע לאחוזה יינן חדש, Dirk Roth, אשר מוצאו בפפאלץ, והביא עמו רוח חדשה ותוססת.
ב- Erbach הכרם המצוין Marcobrunn עשיר באדמת סיד ומניב ריזלינגים עשירים, מתובלים, מלאי טעם, בעלי מבנה חזק ופוטנציאל יישון ארוך.
כרם Nussbrunnen מייצר יינות בעלי גוף מלא וארומטיים, כשלעיתים ריכוז הפרי מסווה את החומציות הבשלה.
Rauenthaler Baiken הינו כרם יוצא מן הכלל החשוף גבוה מעל הנהר, משופע בצפחה ומייצרת יינות פירותיים, אלגנטיים במיוחד, נמרצים, בעלי חומציות הרמונית, תבלון מודגש ופוטנציאל יישון נהדר.
בין המעריצים הגדולים של אחוזה זו נמנו קיסר רוסיה, נשיא היידנבורג, נשיאי ארה"ב ג'פרסון ואייזנהאואר, שאהבתם ליינות אחוזת פון סימרן ידועה לכל.

Weingut Heymann-Löwenstein
Mosel

המוניטין של מורד לו זכה ריינהרד לובנשטיין, בהחלט מגיע לו.
בזכות חשיבתו היצירתית הוא העלה את עיירת הכרמים Winningen שבמוזל על המפה.
מאז שהאחוזה עברה לידיו ב- 1980 הוכיח לובנשטיין עד כמה מתאימה רצועה זו של הנהר ליינות יבשים, כמו גם ליינות מתוקים ברמת איכות של אאוסלזה לפחות.
לובנשטיין אימץ את תורת הטרואר במלואה, ולעג לשימוש בשמרים מתורבתים, אנזימים ובנטונייט. הוא מסביר כי הריזלינג האלגנטי של המוזל מתאפשר רק בזכות מזג האוויר הגבולי. בעוד ענבים בדרום יבשילו לאחר כ- 100 ימים בלבד, בצפון, במוזל "עומדים לרשות" הענבים עד כ- 160 ימים לפתח את הארומות הרכות בעדינות ובאיטיות, בקצב משלהם.
יינות הריזלינג היבשים שלו מאופיינים באופן יוצא דופן בגוף מלא, ומהווים את הדוגמאות הטובות ביותר באזור לסגנון זה.
הכרמים שלו הם מהטובים ביותר באזור, והגפנים גדלות בכרמים מדורים הנראים כאילו דבוקים למצוקי הסלעים מעל עמק הנהר.
לובנשטיין מבקבק יינות "סינגל ויניארד" מ-Kirchberg ,Rottgenומ-Uhlen הוא מייצר שלשה יינות שונים, כשכל אחד מהם משקף סוג שונה של אדמה בתוך אותו כרם (אדמות מאובנים, או צפחה אדומה).
הם כולם מצטיינים בחומציות מרעננת כמו גם כוחנות ועוצמה.
לובנשטיין מייצר בנוסף "בלנדים" על בסיס טרואר דוגמת השיפרטראסן, כשבכרמים מסוימים הצפחה כחולה ובאחרים אדומה.
יינותיו מורכבים מאד, עשירים ומרוכזים, בעלי קשת טעמים והדגשים מפתיעה.
היינות, כמו היצרן עצמו, ייחודיים, וללא ספק מהיינות היבשים הטובים ביותר מהמוזל.

Weingut Jos. Christoffel jr.
Mosel-Saar-Ruwer

יקב בוטיק קטן ומשובח במוזל. בבעלות האחוזה שניים וחצי הקטר בלבד. הגפנים Ungrafted וגילן הממוצע כ- 40 שנה, כשחלקן בנות למעלה מ- 100 שנים.
האחוזה מייצרת ריזלינג מוזלי טיפוסי באיכויות נדירות, בשיטות עשייה מסורתיות, על ידי שימוש בשמרים טבעיות בלבד, תסיסה במיכלי אלון גדולים ויישון היין בהם למשך 6 חודשים לפני הבקבוק.
האיכויות המיוחדות של יינות אחוזה זו משלבות חומציות פירותית גבוהה עם מעט מתיקות טבעית.
הכרמים – מהמשובחים שבאזור Urzig, Erden, Wehlen, בעלי תכולה של צפחה מפוררת.
התוצאה של כל אלו היא יינות המבטאים באופן קיצוני ומדהים את הטרואר.

Weingut Keller
Rheinhessen

את עלייתו של יקב זה והפיכתו לאחד הטובים בגרמניה כולה קשה היה לחזות מראש.
במהלך השנים עשתה המשפחה מאמץ עילאי על מנת למצוא את החלקות הטובות ביותר ולייצר מהן את המשובחים שביינות.
בסוף שנות ה- 80 היו בעלי האחוזה "עסוקים" בקטיף מדליות זהב לאוסף מדליות האיכות שלהם.
בשנת 2000 זכה היקב במדליית ה- Vinitaly בוורונה, הזוכים במדליה זו בשנות קודמות כוללים את "שאטו מרגו", "פנפולדס", "וגה סיצילירה" ו"מונדבי".
סוגי האדמות: אבן גיר, צדפות גיריות, שיש, לטוסול (אדמה עשירה בברזל, אלומיניום או סיליקה) ו טרה פוסקה.
היבולים נמוכים באופן יוצא דופן, והם המהווים את המפתח לאיכות יינות אחוזה זו, ומאפשרים לקלר לייצר יינות יבשים עם בשלות מלאה ועוצמות נדירות.
אפילו יינות האחוזה הבסיסיים ביותר יוצאי דופן באיכותם.
יינותיהם קוצרים 90 נקודות ומעלה לרוב.
טוהר, ריכוז פרי גבוהה מאד וחומציות נמרצת הם סימן ההיכר של יינות קלר, בין אם הם יבשים, או בעלי נגיעה של מתקתקות טבעית, או יינות קינוח מזן הריסלנר המגיעים לאיכויות מדהימות.

Weingut August Kesseler
Rheingau

קסלר נחשב לאחד היצרנים המוכשרים בריינגאו.
הכרמים שתולים על אדמות צפחה, קוורץ וחימר חולי.
זנים: 50% ריזלינג 45% פינו נואר. 5% סילבנר.
מרתפי היקב ממוקמים במנהרות שנחצבו לתוך ההר, בהאסמנסהאוזן, כך שתסיסת הריזלינג איטית במיוח,ד ולעיתים נכנסת לתוך חודש יוני. בכך מצליח קסלר לשמר את העוצמות הארומטיות של היין.
לפני כ- 15 שנה החליט לעשות "פוליש" לדימוי של הפינו-נואר (Spatburgunder) מחלקת אסמנסהאוזן על ידי שימוש בחביות אלון קטנות חדשות, וכיום נחשב לאחד משני יצרני Spatburgunder הטובים בגרמניה (לצד מאייר נאקל).
לקסלר סגנון אינדבידואליסטי אמיתי.

Weingut Koehler-Ruprecht
Pfalz

אחת האחוזות החשובות בגרמניה. ברנד פיליפי בעל הקול החצצי הוא אחד הייננים הידועים, אך גם הקשים ביותר ב"פפאלץ". יש המגדירים את יינותיו כ- “Magnificent Masterpieces”.
סוג אדמות: אבן גיר, חימר חולי וחצץ.
האחוזה מסורתית, היינות בעלי נגיעה אישית חזקה, ורובם ככולם מיושנים במיכלי עץ בגדלים שונים.
יינות מחלקת ה-Steinacker וה-Saumagen הנם בעלי כוח רב ויכולת יישון יוצאת דופן, ונכללים בין יינות גרמניה היבשים הטובים ביותר.
יינותיו של פיליפי דורשים סבלנות. אלו יינות אינטלקטואליים הבנויים לנצח – עם מבנה מרשים ואיזון, אורך טעמים מרשים, סיומת עוקצנית, בעלי גוף מלא וכוח, וזקוקים לזמן על מנת להתפתח לחלוטין.
אלה יינות מחוספסים, יינות גדולים וחזקים, עם עוצמות נדירות.

Weingut Leitz
Rheingau

בצירים 2001 ו- 2002 הם שביססו את המוניטין של יוהנס לייטס כאחד היצרנים המובילים בריינגאו. ב- 2004 נאלץ להגדיל את שטחי הכרם שלו בחצי, על מנת שיוכל לעמוד בביקוש העולמי ליינותיו.
כשהחל לעשות יינות ב- 1985 עבד לפי השיטה ההיי-טקיסטית שהייתה אופנתית מאד בעת ההיא: שמרים נבחרים, תסיסה מהירה וביקבוק מוקדם, אולם לא שמח עם התוצאות שהתקבלו.
במשך שנות ה- 90 שינה את טכניקות העבודה ועבר ליבול נמוך, תסיסה איטית, שמרים טבעיים ויישון היין על תאי השמרים המתים לאורך זמן.
יינותיו אינם מראים את גדולתם כשמוגשים קרים מדי, ועקב התסיסה האיטית נותרים "סגורים" למשך כשנה לאחר הביקבוק, ולא חושפים מיד את איכותם המופלאה.
כיום לייטס מדורג כאחד היצרנים הגדולים בריינגאו, המייצר ריזלינגים אינדיבידואליים בעלי אלגנטיות יוצאת דופן.

Weingut Meyer-Näkel
Ahr

נאקל נחשב ליצרן היין האדום הטוב ביותר בגרמניה המייצר יינות אדומים סופר איכותיים. הוא הציב סטנדרטים גבוהים שמגדלים רבים אחרים היו שמחים לעמוד בהם.
איזור יין זה הינו הצפוני ביותר. ניתן היה לחשוב שאין כל אפשרות לגדל גפנים באזור זה, אולם הדברים אינם כאלה.
הגורמים המאפשרים את הבשלת הענבים הם העובדה שהעמק הצר (אורכו כ- 25 ק"מ) מוגן ע"י רכסים, סוגי האדמות, היווצרות הסלעים וקירות של צפחה כהה, כל אלו קולטים את חום השמש במשך היום, ומקרינים אותו לגפנים בלילה.
התוצאה של אפקט חממה זה הוא אקלים כמעט ים-תיכוני, עם טמפרטורות ממוצעות יחסית גבוהות. בנוסף, 75% מהכרמים הם על מדרונות תלולים ולכן קולטים כל קרן שמש אפשרית.
קיים שוני בין הצד המזרחי והמערבי של העמק. האדמות בצד המזרחי מכילות יותר Loam ובצד המערבי יותר צפחה.
קיים גם שוני גיאולוגי בין החלק התחתון והחלק האמצעי של העמק, שבו הצטברו סלעים לאורך הנהר המתפתל.
בדומה לבורגון ולשמפיין, המדרונות האמצעיים מספקים את האיכות הטובה ביותר.
אזור ה-Ahr מייצר פינו-נואר מהיותר מרשימים ויקרים בגרמניה.

Weingut Müller-Catoir
Pfalz

אחת האחוזות המרשימות ביותר בפפאלץ ובגרמניה כולה.
בלתי אפשרי היה לחשוב על הפפאלץ כאזור גידול היין הדינמי ביותר בגרמניה לולא אחוזת מולר-קטואר.
סוגי אדמות: מ- Loam כבד, לחמרה חצצית וחול, המקנים יכולת התחממות מהירה ובכך מייצרים טון אקזוטי ליינות.
אחוזה זו הביאה למושלמות סגנון דרמטי חדש של יין גרמני, ממגוון של זני ענבים, דבר שהקנה לאחוזה מעמד בלתי מעורער.
במשך שנים רבות, מ- 1962 ועד 2001, היה הנס גונטר שוורץ היינן הידוע של אחוזה זו. שוורץ נחשב ליינן אגדי, והשפיע על דור שלם של ייננים הנחשבים כיום לטובים שביצרני האזור.
בתקופה בה רוב האנולוגיה הגרמנית פעלה לצמצום סיכונים על ידי "נקיונות" של Must , טען שוורץ שיש להניח ליין.
כל יינות מולר-קטואר, יבשים או מתוקים, מפגינים אישיות חזקה.
הריזלינגים מבריקים. עושר המאוזן על ידי חומציות חיונית וארומטיות ויין ה"שויירבה" תמיד משכנע להתאהב בו מחדש.
אצל מולר-קטואר ניתן גם להיווכח כמה זן ה"ריסלנר" יכול להיות מעולה. זהו "זן הבית".
כל יינות אחוזת מולר-קטואר יוצאים מן הכלל. הם משלבים עוצמה של טעמים עם אקזוטיות.
אלה יינות עם טעמי פרי חזקים, נקיים ובעלי שכבות רבות של עומק, אלגנטיים ומבטאים בבירור את הטרואר והיינן.

Weingut Peter Jakob Kühn
Rheingau

מעטים מיצרני הריינגאו זכו לפריצה מטאורית והצלחה כזו של פטר יקוב קון. היינן הביישן הפך את האחוזה הזו לאחת הטובות בריינגאו.
80% מיינותיו הם יבשים. הכרם העיקרי שלו, Oestricher Lenchen מעובד ללא דשנים כימיים, וממנו הוא מפיק יינות נפלאים בסגנון מתקתק, לעיתים עם מאפייני בוטריטיס.
מהכרם Ostricher Doosberg מופקים יינות נפלאים יבשים.
יינות אוסטריש נחשבים בין היינות השופעים ביותר בריינגאו.
החל בבציר 2007 יבוקבקו יינות אחוזה זו תחת אישור אורגני מלא.
קון מייצר יינות מופלאים. יינותיו מאופיינים בפרי מלא וחומציות הרמונית.

Weingut Rebholz
Pfalz

אחוזה זו נחשבת כבר זמן רב למובילה בייצור יינות אינטנסיביים יבשים.
היינן הנסיורג רבהולץ מנהל את האחוזה מאז 1978. רבהולץ אדם רציני, ואישיותו באה לידי ביטוי ביינותיו האינדיבידואליים והבלתי מתפשרים. היין נעשה ללא התערבותו.
יינותיו זקוקים לזמן על מנת להתפתח וביכולתם להתיישן לנצח.
לעיתים הם מעט קשים בצעירותם, ולכן משוחררים למכירה מאוחר יחסית.
לרבהולץ מוניטין מצוין בשל יינות הפינו בלאן, פינו גרי, גוורצטראמינר ומוסקטלר. כל יינותיו, זולת גוורצטראמינר ומוסקטלר, הם יבשים.
מאז 1998 הוא עוד העלה את רף האיכות, ובשנת 2002 זכה בתואר "יינן השנה".

Weingut Schäfer-Fröhlich
Nahe

המשפחה מייצרת יין מאז 1800. הפרפקציוניזם מורגש בכל אספקט של ייצור היין. בשנת 1995 לקח על עצמו טים פרוהליש, הבן, את האחריות על היקב ומאז האחוזה בסימן עלייה מתמדת.
טים פרוליש הוא אדם רציני מאד, המרוכז בעבודתו וביינות שהוא מייצר. הוא יינן חושב, בעל ביקורת עצמית וכזה החוקר את מעשיו.
יינותיו משקפים את אופיו – צלולים, אינם מצועצעים וחסרי פשרות.
ההתגלמות האידיאלית של גישתו הם יינות הבוטריטיס המעולים.
ב- 2004 קיבלו יינות הקרח שלו, אלה בעלי קפסולת הזהב, דירוג של 97 נקודות. ב- 2005 זכה ה- TBA הנפלא והקרמי שלו לציון חלומי גם הוא.
כל יינותיו בעלי עמוד שידרה מינראלי מדהים. ב- 2005 זכה היקב לאשכול ענבים רביעי ב"גו – מיו", ובתואר "כוכב עולה".

Wingut Spreitzer
Rheingau

האחים אנדראס וברנד שפרייצר מנהלים את האחוזה מאז 1997 תחת עינו הפקוחה והבוחנת של האב, ברנרד.
הבציר סלקטיבי ולעיתים בוצרים בהדרגה, בארבעה שלבים.
הסחיטה נעשית באשכולות שלמים וללא משאבות. היינות מיושנים על שיירי השמרים Lees. היינות אלגנטיים, טהורים ופריכים.
האלכוהול כמעט ואינו מגיע ל- ,12% והפרי תמיד באיזון עם החומציות.
הערכה וההכרה באיכויות יינות אחוזה זו בעלייה מתמדת.
יינות אחוזה זו יגיעו בהמשך השנה.

Weingut Unckrich
Pfalz

יקב בוטיק הקיים 9 דורות, ושוכן בעיירת גידול היין Kallstadt הנמצאת על ה- German Wine Road החוצה את אזור גידול היין.
ליקב הבוטיק אונקריש 13 הקטר של כרמים, ביניהם כרם Annaberg ו- Steinacker.
כרם Annaberg בשטח 2.5 הקטר הינו מדרון שפונה ב-100% לכיוון דרום, מוגן במערב ע"י גבעות המכילה אדמות לס ו-Loam האוגרות את חום השמש. כרם ה- Steinacker גדול מאד ומכיל סוגים שונים של אדמה בריכוזים שונים.
האחוזה מייצרת יינות ארומטיים, פירותיים במיוחד, בעלי מירקם משי.

Bladen Estate Marlborough
New Zealand

אחוזת בליידן המשפחתית מייצרת יינות מ-1989, ביניהם יינות גם מהזנים גוורצטראמינר, פינו גרי וריזלינג.
לסוביניון בלאן של בליידן מוניטין רב, ויינותיהם נחשקים ע"י רבים בעולם. יקב בליידן זכה בכ-200 מדליות ופרסים, ביניהם הסוביניון בלאן שדורג בחמישה המקומות הראשונים ב-
Australian Wine Estate Magazin.
היין מביא לידי ביטוי בצורה מדויקת ביותר את המאפיינים הכל כך אופייניים ומבוקשים, שרק יין סוביניון-בלאן ניו-זילנדי מחבל מרלבורו יכול לספק.
בציר 2005 יצר יין רענן ונקי, פריך, מלא בארומות של פרי הדומדמניות, רמיזות לפסיפלורה טרופית ופלפל ירוק נקי העוטף בעדינות את הבוקה, זהו יין מרענן וחושף טעמים פירותיים זניים טהורים שאין לטעות בהם – הם הם הסוביניון- בלאן האופייני למארלבורו.
היין בעל משקל טוב על החך, עם איזון מצוין בין החומציות לטעמי הפרי, וסיומת ארוכה ופריכה.

ג'יאקונדה הינה יבואן בלעדי מורשה של יינות האחוזות בקטלוג זה.


Giaconda
המרכז ללימודי יין ויבוא יינות איכות
טל. 6022746-03
www.giaconda.co.il