חומרים:
לרוטב:
10 בצלצלי שאלוט
500 מ"ל (1/2 2 כוסות) יין מרסלה
500 מ"ל (1/2 2 כוסות) יין אדום
3 כפות חומץ בלסמי
400 מ"ל (2 כוסות) ציר בקר
מלח, פלפל שחור
לבשר:
1 ק"ג פילה יען, מחולק ל-8 מדליונים
מעט שמנת
מלח
פלפל לבן
פירה תפוחי אדמה
אופן ההכנה:
הרוטב:
מחממים שמן זית על אש נמוכה.
מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומזהיבים מעט.
מוסיפים את הנוזלים ומצמצמים לחצי.
הבשר:
משמנים את היען בשמן זית וזורים מעט פלפל שחור גרוס.
צולים על הגריל כשתי דקות מכל צד.
הרכבת המנה:
מצמצמים שוב את הרוטב עם השמנת.
מכניסים את הבשר לתנור וצולים בגריל עד שנעשה שחום.
מסדרים את הצלחת:
מניחים את הפירה, מעליו את היען, לסיום מוזגים את הרוטב
ניתן לקשט בעלה ירוק למעלה.