חומרים:
4 דגים במשקל 400-500 גר' כל אחד
5 תחתיות ארטישוק (אפשר להשתמש בתחתיות מוקפאות)
2 עגבניות
80 גר' זיתי קלמטה
2 לימונים סחוטים
2 שיני שום כתושות
80 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1/4 כוס שמן זית כתית
אופן ההכנה:
· מפרידים את הדגים לפילה ושומרים את העצמות לציר דגים או מרק דגים (ניתן להקפיא)
· מגלענים את הזיתים
· חותכים את הארטישוקים והעגבניות לקוביות קטנות ומטגנים במעט שמן עם הזיתים
· מוסיפים את מיץ הלימונים והשום הכתוש
· מוסיפים חמאה קוביה אחר קוביה ומסמיכים את הרוטב
· מטגנים את הדגים במחבת טפלון – צד העור למטה 3-4 דקות, הופכים ומטגנים עוד דקה
· מסדרים את הדגים על הצלחת – צד העור למעלה ויוצקים מן הרוטב
· מגישים עם פירה תפוחי אדמה ובטטה