יש לו שם מבטיח: זהו ג'וזפה ג'ורדנו מנאפולי, אשר יחד עם שירה נטיף פתחו
פיצריה נאפוליטנית בתל-אביב, ברחוב אבן גבירול 14: Da PEPPE – דה פפה.
ג'וזפה ג'ורדנו נולד וגדל בעיירה הררית קטנה בשם איירולה, בסביבות נאפולי.
להוריו היתה שם מאפייה משפחתית וגלידריה, שם עבדו כל בני המשפחה: הוריו, סבתו, סבו ואחיותיו.
נעוריו של ג'וזפה היו עטופים בריח של בצק, לחם ופיצות טריות, ובחום משפחתי, מה שהביא להחלטתו להפוך לאופה מדופלם, "פיצה מאסטרו" וטבח.
הוא עבד, בישל וניהל מסעדות בניו-יורק, כשבשנים האחרונות ניהל את רשת המסעדות האיטלקית הנודעת סרפינה (Serafina), שם הוא פגש את נגנית הכינור שירה נטיף, התאהב, ביקר בתל-אביב והתאהב גם בעיר.
מכאן עד להחלטה לפתוח פיצריה נאפוליטנית אותנטית, הדרך הייתה קצרה וחד
משמעית.
ג'וזפה, בעל הסמכה וחבר באגודה "הפיצריות הנפוליטניות" (אגודה מקצועית שקיימת כבר 700 שנה ומעניקה את ההסמכה רק אחרי בחינות), הביא לארץ תנור פיצות ייחודי ומיוחד לאפיית פיצה נאפוליטנית, שעובד בחום של 600 מעלות, והחל לאפות פיצות בתל-אביב.
ג'וזפה ג'ורדנו מספר לנו כי פיצה נאפוליטנית שונה מפיצה רומאית או מכל פיצה אחרת. מאחר שמקור הפיצה הוא מננפולי, הרי שכשאיטלקי רוצה לאכול פיצה באמת טובה ומקורית, הוא יזמין תמיד "פיצה נאפוליטנה".
במה שונה פיצה נאפוליטנית מחברותיה מרחבי איטליה? ובכן, קודם כל השוני הוא במסורת הארוכה שלה: (700 שנים זה לא עניין של מה בכך.
יש הבדל ובתהליך הייצור שלה, מאחר שלא כפיצות מרומא, הבצק של הפיצות מנאפולי עשוי כלל ללא שמן, ולכן הוא אוורירי מאוד, וקולט עליו את התוספות בצורה "מאוד ידידותית".
פיצה Da PEPPE (דה-פפה)
רח' אבן גבירול 14, ת"א
טל. 03-6424740

תגובות
0