חומרים ל-6-8 מנות:
נתח כתף בקר טרי במשקל 1.5-2 ק"ג (נתחים נוספים שמתאימים: כתף מרכזית, ווסברטאן, צ'אק – הכל טרי)
10 שיני שום קלופות ושלמות
3 כפות חרדל דיז'ון
3 כפות דבש
1 כף עלי טימין
פלפל שחור טחון טרי
מלח
מעט שמן לטיגון
6 בצלים קטנים שלמים
2 גזרים חתוכים גס
2 כוסות יין אדום
אופן ההכנה:
יוצרים בנתח הבשר חריצים קטנים, באמצעות סכין, ומכניסים לתוכם 5 שיני שום.
מערבבים בקערה את החרדל, הדבש, הטימין והפלפל השחור ומורחים היטב על הנתח מכל צדדיו.
מכסים בניילון ושומרים במקרר 24 שעות כדי שהנתח יספוג את כל הטעמים (לפחות 6 שעות).
מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה ומשחימים את הנתח על להבה גבוהה, לאחר מכן מעבירים אותו לתבנית צלייה עמוקה.
מוסיפים למחבת נוספת את יתר שיני השום, הבצל והגזר.
ממליחים ומוסיפים יין.
את תכולת המחבת יוצקים על הבשר שבתבנית.
מחממים תנור לחום בינוני ואופים את הכתף כשעתיים כשהוא מכוסה, עד שהנתח רך.
לקראת סוף התהליך בודקים את מצב הנוזלים ומוסיפים מים לפי הצורך.
מוציאים את הבשר ונותנים לו לעמוד כ-20 דקות לפני ההגשה.
פורסים ומגישים עם תפוחי אדמה זעירים.