חומרים לקדאיף:
200 ג' איטריות קדאיף
50 ג' אבקת סוכר = 2 כפות גדושות
אופן ההכנה:
מפזרים את אבקת הסוכר על הקדאיף.
משמנים את צידו החיצוני של רינג נירוסטה בקוטר 8 ס"מ וגובה 5 ס"מ.
מלפפים את אטריות הקדאיף על הצד החיצוני של הרינג.
אופים כ- 12 דקות ב- 180 מעלות.
אם אין רינג אפשר להשתמש בכל כלי חסין חום בעל פרופיל זהה, כגון קעריות לסופלה וכו'.
חומרים לקרם לימון:
190 ג' מחית לימון בוארון (או מיץ לימון טרי)= 190 מ"ל בכל כוס מידה
6 חלמון
3 ביצים
100 ג' סוכר = 3/4 כוס
60 ג' חמאה
2 ג' ג'לטין = כפית שטוחה
10 מ"ל מים
אופן ההכנה:
מערבבים את הביצים והחלמונים עם הסוכר.
משרים את הג'לטין במים קרים.
מביאים לרתיחה את מחית הלימון והחמאה, ושופכים אותם על תערובת הביצים תוך כדי ערבוב.
מסננים לסיר וטורפים עם מטרפה מעל אש נמוכה עד להסמכה.
מסירים מהאש, טורפים פנימה את הג'לטין, מסננים, ומקררים.
חומרים לקרם לימון קל:
500 ג' שמנת 42% = חצי ליטר בכל כוס מידה
100 אבקת סוכר = 4 כפות
250 קרם לימון
אופן ההכנה:
מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
מקפלים לתוכה את קרם הלימון.
לקישוט:
פטל טרי
נענע
הרכבה:
משחררים בעדינות את סלסלות הקדאיף מהרינגים, ומניחים אותן על צלחת.
מניחים בתוך הסלסלה כף מקרם הלימון, ומפזרים מעליו פטל טרי.
מניחים 2 כפות מקרם הלימון הקל.
מערבבים עוד פטל טרי עם נענע קצוצה דק, ומפזרים מלמעלה.
שף קונדיטור תומר כבירי הוא ראש מגמת פטיסרי ב"בית הספר הגבוה לקולינאריה- בישולים".
המתכון ניתן כחלק משיעור העשרה לסטודנטים ללימוד פיתוח קולקציות קינוחים.
צילום: שירן כרמל
עיצוב: שניר שרוני