חומרים
4 תפוחים
4 אגסים
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
קינמון
חומרים לפירורים
75 גרם חמאה
50 גרם סוכר
100 גרם קמח
אופן ההכנה
חותכים את הפירות לחצאים, מוציאים את הגרעינים ואז חותכים לפרוסות מבשלים את הפירות עם החמאה, הסוכר והקינמון כ-10 דקות, עד למרקם סמיך (במידה ולא מספיק סמיך ניתן להוסיף סוכר).
אופן הכנת הפירורים
מערבבים במעבד מזון, את הקמח, הסוכר והחמאה עד לקבלת פירורים (לא לעבד יותר מידי, כדי שלא יהפוך לבצק, יש להוסיף את החמאה כשהיא רכה).
מסדרים את הפירות בקערות חסינות חום או בתבנית, מפזרים שכבה של פירורים ומכניסים לתנור לכחצי שעה בחום של 180 מעלות, עד שהפירורים פריכים.
אופן ההגשה
מניחים את המאפה על צלחת, בתוספת גלידה ומומלץ לקשט בפירות יער.