מצרכים למלית הערמונים:
חבילה וחצי של ערמונים בוואקום
1 כפית דבש
1 כפית סילאן
2 כפות סוכר
1 ביצה
1 מיכל שמנת מתוקה
קורט מלח (להדגשת טעמים)
קורט אבקת צ’ילי
אופן ההכנה:
לבשל את השמנת, הערמונים, הסוכר, הדבש והסילאן כ- 15-20 דקות – עד לריכוך מלא של הערמונים.
לטחון גס במעבד מזון להוסיך את המלח והצ’ילי.
לצנן לטמפרטורת החדר.
להוסיף את הביצה ולערבב היטב.
להניח בצד.
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח דורום
500 גרם קמח לבן
1/4 כוס אבקת סוכר
3 ביצים
גרגירים ממקל וניל שלם
בין רבע לחצי כוס מים (לפי הצורך, יש להגיע לבצק אחיד ולא דביק)
אופן ההכנה:
יש לשים את כל החומרים היבשים בקערה, לעשות “גומחה” קטנה במרכז.
מניחים את החומרים היבשים ב”גומחה” ומערבבים עם מזלג בטכניקה שבה מוסיפים את החומרים היבשים לאט לאט לתוך ה”גומחה” – מבפנים החוצה עד לקבלת בצק פירורי.
להעביר למשטח עבודה וללוש לבצק אחיד שאינו דביק או יבש (ניתן להוסיף מעט מים אם יבש, או להוסיף קמח אם הבצק דביק).
לעטוף בניילון נצמד ולתת לבצק לנוח במקרר למשך שעה.
להוציא את הבצק מהמקרר לחיתוכים למלבנים.
להתחיל לרדד עלים במכונת פסטה בעובי הרצוי.
לסדר במרווחים “גבעות קטנות” באמצעות כפית מן המילוי.
לסגור מעל עם עלה נוסף ולהדק היטב.
לחתוך לריבועי רביולי.
לבשל בסיר עם מים רותחים (ליטר מים וחצי כוס סוכר) עד שהרביולי צפים למעלה ומוכנים לאכילה.
מצרכים לרוטב:
200 גרם שוקולד מריר 70%
100 גרם שוקולד חלב
כף גדושה קקאו הולנדי משובח
2 מיכלי שמנת מתוקה + חצי מקל וניל
כ- 1/4 כוס סוכר
לערבב את כל המצרכים בסיר על אש נמוכה עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך.
לקישוט:
1 חבילת תותים טריים חתוכים לחצי
הרכבת המנה:
לשים בצלחת הגשה עמוקה 3 רביולי.
ליצוק מעל מצקת מהרוטב.
לקשט בחצאי תותים.