בקיץ השנה מציינת רשת מלונות הילטון העולמית 100 שנה לפתיחת המלון הראשון שלה בטקסס ארה"ב, מאז הפכה הילטון לרשת אירוח גלובלית עם 17 מותגים, יותר מ- 5,600 מלונות שונים וכ- 913,000 חדרים ב- 113 מדינות בעולם, ויותר מ- 3 מיליארד אורחים. כדי לחגוג את האירוע, הוחלט לשים בתפריט שני מלונותיה בארץ דגש על מאכלים ומשקאות שהומצאו במלונות הרשת לאורך מאה השנים, ביניהם:
סלט וולדורף הוגש לראשונה במלון וולדורף אסטוריה ניו-יורק ב- 1896 בנשף צדקה של בית החולים לילדים סנט מרי – חזה עוף, רצועות תפוח עץ, סלרי, ענבים, אגוזי מלך. ביצים בנוסח בנדיקט הוגשו לראשונה במלון וולדורף אסטוריה ניו-יורק בשנת 1894 לברוקר מניות שביקש להפיג את החמרמורת שלו בעזרת שילוב רכיבים ייחודיים בארוחת הבוקר – ביצה עלומה, עלי תרד, עגבניות צ'ילי ובריוש. עוגת רד ולווט הוגשה לראשונה במלון וולדורף אסטוריה ניו-יורק. בראוניז הוגשו לראשונה במלון הילטון פאלמר האוס בשנת לרגל עבור חגיגות 400 שנה לגילוי אמריקה. קוקטייל פינה קולדה הוגש לראשונה בהילטון פורטו ריקו באיים הקריביים ב- 1954- רום, אננס וקרם קוקוס. המרטיני נוצר לראשונה בוולדורף אסטוריה ניו יורק ב- 1890 והפך לקוקטייל המפורסם ביותר בעולם – ג'ין או וודקה עם רמז ורמוט יבש ודש אנגוסטורה ביטרס, מעורבב או מנוער, ומצונן.
המאכלים שיוגשו בירושלים בגרסה בשרית ובתל-אביב בגרסה חלבית, הם רק חלק ממגוון עשיר של פרי יצירת שף איציק-ברק מזרחי מוולדורף אסטוריה בירושלים, וראפיק ג'בארין מהילטון תל אביב. ה-Garden Terrace – גינת הגג של מלון וולדורף אסטוריה שמשקיפה אל קו הרקיע של ירושלים, מתמחה במנות טאפאס בסגנון ים תיכוני, אותן יוצר שף המלון איציק מזרחי-ברק. מוצעים כאן גם קוקטיילים המיוצרים על ידי המיקסולוגים של המלון, ומבחר עשיר של משקאות אלכוהול. ה –Garden Terrace פתוחה לאורחי המלון ולציבור הרחב מיום ראשון עד חמישי בין השעות 18:30 – 23:30. שעתיים של חניה חינם בחניון המלון. להזמנות: 02-5423333 ו: [email protected]. מרפסת הלובי בהילטון תל-אביב פתוחה כל השבוע, מהבוקר עד שעות הלילה המאוחרות. אין צורך להזמין מקומות מראש.