מצרכים ל- 2 סועדים:
נתח כבד אווז במשקל 300 גרם
2 תאנים מיובשות חתוכות לקוביות
1 כפית סוכר
3 כפות יין אדום
ריסוס קל של ספריי חמאה (פרווה)
אופן ההכנה:
לחתוך תחילה את נתח כבד האווז במשקל 300 גרם לחצי ולצרוב במחבת עם מעט מלח ופלפל גרוס עד לקבלת צבע זהוב – ולהניח בצד.
לפרוס על משטח עבודה 3 עלי פילו ולרסס ביניהם עם מעט ספריי שמן בטעם חמאה.
לחתוך את שלושת דפי הפילו לחצי, ולאחר מכן להתחיל במלאכת הגלגול של 2 סיגרים.
את שני הסיגרים למלא לפני הגלגול בכבד אווז ובתאנה עם סוכר.
מגלגלים לסיגר ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ל- 7 דקות או עד שהבצק הופך זהוב.
לאחר שלב האפייה יש להוציא מהתנור ולפזר אבקת סוכר.
אפשר להגיש עם פירות העונה.