באירוע 'ראשון המסיק' שהתקיים בשיתוף ענף הזית ובית יגאל אלו, נערכה תחרות ראשונה מסוגה בישראל לטעימת שמן הזית "ראשון המסיק" – שמן הביכורים, בשיפוטם של פאנל אנשי ענף הזית, אשר הוכשרו ונבחנו ע"י ארגון השמן העולמי  – I.O.C.

שמן 'קורטינה' של קיבוץ מגל דורג כשמן 'ראשון המסיק' המצטיין לשנת 2011 בקטגוריית יצרן גדול, כמו כן, זכו שמן 'ארביקינה' של 'עץ השדה' – יצרן בינוי, ושמן 'פישולין' של משק 'חר"ג' יצרן קטן, באות הצטיינות בקטגוריות שלהם.

בתחרות השתתפו 48 שמנים שנבחנו ע"י שני צוותים, והסך הכל 14 שופטים. בחירת השמן המצטיין, נעשית ע"י מבחני טעם וריח הבודקים את הרכיב האורגנולפטי שבשמן, וההרמוניה ביניהם.

להלן רשימת הזוכים:
יצרן קטן – מקום ראשון 'משק חר"ג' – פישולין
יצרן קטן  – מקום שני משק חר"ג' – קורטינה
יצרן קטן  – מקום שלישי 'משק שרוני'  – בלנד
יצרן בינוני  – מקום ראשון  'עץ השדה'  – ארביקינה
יצרן בינוני – מקום שני ' כרמי גולן'  – קורנייקי
יצרן בינוני – מקום שלישי 'דרך היוצרים'  – בלנד
יצרן גדול  – מקום ראשון 'מגל'  – קורטינה
יצרן גדול  – מקום שני 'מגל'  – קורנייקי
יצרן גדול – מקום שלישי 'ארץ גשור'  – פישולין

שמן זית "ראשון המסיק" הוא שמן ביכורים שלא עבר סינון והצללה לאחר העצירה. לשמן ארומה מיוחדת בעלת טעמים עזים של פירות הזית הצעירים. המרקם האופייני של השמן סמיך ועכור (שמן זית רגיל עובר תהליך של שיקוע ולכן הוא צלול ) וטעמו מאוד דומיננטי.

ענף הזית במועצת הצמחים חידש לאחרונה את תו האיכות לשמן הזית – חותמת איכות המוענקת על ידי ענף הזית ומעידה על איכות וטיב המוצר, ונהוגה זה מספר שנים. תו האיכות המחודש מלווה בבדיקות איכות מהחדישות והמתקדמות בעולם, מטרתן של בדיקות קפדניות אלו להבטיח כי הצרכן הישראלי יקבל אך ורק שמן זית ישראלי איכותי.

צילום מיה קפלושניק