מצרכים ל-6 מנות
3 כרעיים חצויות (אפשר גם שלמות) כמו של עוף טוב מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
1/3 כוס שמן קנולה
2 בצלים חצויים ופרוסים לטבעות
1 חבילה בצלצלי שאלוט שלמים וקלופים
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
4 סלסלות פטריות (רצוי מסוגים שונים: שמפיניון, פורטובלו, יער)
5 פטריות שיטקה טריות חתוכות לרצועות דקות
2 חבילות ערמונים בוואקום
4 שיני שום פרוסות
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
4 כפות סילאן
1/2 כוס יין אדום
3 כפות רכז רימונים
להגשה
50 גרם צנוברים קלויים
1/2 צרור עלי נענע קצוצים גס
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח.
מטגנים בו את טבעות הבצל כ-5 דקות עד שנעשות שקופות ומתחילות להזהיב.
מוסיפים את השאלוט.
מתבלים במלח ובפלפל.
מטגנים עוד 3 דקות עד שהשאלוט מתחילים להזהיב מעט בשוליים.
מוסיפים לסיר פטריות וערמונים.
מטגנים כ-4 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הכרעיים, שום, ממרח עגבניות, סילאן, יין ורכז רימונים.
מביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה.
מבשלים כ-45 דקות או עד שהעוף מבושל.
מפזרים נענע וצנוברים מעל ומגישים חם.