חומרים ל- 6 מנות:
3 יחידות דלורית נקיה חצויה לאורכה
4 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי כמון
מלח, פלפל
לאורז:
2 כפות שמן זית
3/4 כוס אורז מלא מושרה שטוף ומסונן
1/2 1 כוסות מים רותחים
2 שיני שום
1/2 שקית פטריות שי-טאקי ו- 1/2 שקית פטריות מאי-טאקי
מלח, פלפל
1 שקית (200 גרם) ערמונים בואקום קצוצים או 2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
2 כפות צימוקים קצוצים דק
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
4 כפות כוסברה קצוצה דק
1/4 כוס מיץ ליים או לימון
4 כפות שמן זית
להגשה:
טחינה גולמית
אופן ההכנה:
מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים שום, אורז מלח, פלפל ומערבבים.
מודדים את כמות מי ההשריה של הפטריות, משלימים לכוס וחצי ומוסיפים לסיר עם הפטריות.
מביאים לרתיחה בסיר מכוסה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים מכוסה כ- 30 דקות עד שהאורז רך.
מצננים ומעבירים לקערה.
מורחים את חצאי הדלורית בסילן, מטפטפים מעט שמן זית ובוזקים מלח, פלפל, כוסברה וכמון.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 40 דקות עד שהדלורית רכה.
מוסיפים לקערת האורז את יתר החומרים, מערבבים וממלאים את הדלורית.
להגשה מזלפים על הדלוריות טחינה גולמית.
צילום אסף רונן