חומרים ל- 4-6 מנות:
4-6 חצילים בגודל בינוני ( עדיף בלאדי) או 500 גר' חציל קלוי טבעי קנוי
לרוטב:
4 כפות הלמנס לייט
3 כפות ממרח לימונים כבושים או 4 כפות לימון כבוש קצוץ דק
4 שיני שום כתוש
4 פלפלים חריפים ירוקים פרוסים
2 כפות עלי אורגונו או כפית עלי טימין
מלח
פלפל לבן
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים את המיונז, שום לימון כבוש מלח ופלפל ומשהים בקירור לפחות למשך שעה.
קולים את החצילים על אש פתוחה או גריל עד שהקליפה נחרכת.
מקלפים ומעבירים למסננת ומשאירים עד שכל הנוזלים ניגרים.
מעבירים לצלחות הגשה.
מניחים מעל כל צלחת את הרוטב.
מפזרים את עלי הזעתר והפלפל החריף.
יוצקים מעט שמן זית ומגישים.