טלה ועגבניות שרי צלויות עם זעתר, שמן זית וזיתי טאסוס על פיתה אפויה ובשר טלה קצוץ מטוגן עם צנובר וטחינה גולמית.
חומרים ל- 4 סועדים:
מצרכים לבשר
800 גר' בשר טלה טחון גס או קצוץ בסכין
4 כפות שמן זית
2 כפות צנוברים
4 כפות טחינה גולמית
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 ראש בצל קצוץ
מלח פלפל לפי הטעם
אופן הכנת הבשר:
מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים בצל קצוץ.
מטגנים עד לשקיפות ומוסיפים את בשר הטלה.
ממשיכים לטגן עוד כ- 5 דקות תוך כדי פירור הבשר בעזרת מזלג או מטרפה.
מוסיפים את התבלינים, צנוברים ופטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
מגישים בצלחת ויוצקים מעל טחינה גולמית להשלמת הטעמים.
מצרכים להכנת בצק:
2 כוסות קמח
25 גר' שמרים
5 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט סוכר
מים לפי הצורך
אופן הכנת הבצק:
מערבבים קמח סוכר, מלח ויוצרים גומה.
מוסיפים אל הגומה מעט מים פושרים ואליהם את השמרים.
בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים.
מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
מכסים את הבצק במגבת או בניילון להתפחה של 30 דקות.
לאחר התפחה לשים כ- 4 דקות נוספות ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי.
פותחים את הבצק בעזרת הידיים ויוצרים מיני פיתה.
אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 6 דקות או עד קבלת בצק מוצק.
רצוי לא לאפות עד הסוף – זו אפייה ראשונית.
מצרכים להכנת העגבניות:
16 עגבניות שרי צהובות חצויות
16 עגבניות שרי תמר אדומות חצויות
16 עגבניות שרי אדומות
20 זיתי טאסוס מגולענים וחצויים
10 עלי זעתר חתוכים
8 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנת העגבניות:
מערבבים את כל המצרכים, מתבלים במלח ופלפל, ומניחים על הבצק.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד אשר הבצק הופך זהוב.
מגישים לצד בשר טלה עם טחינה.
צילום טל אגסי