החומרים ל- 6 מנות:
3 בייבי גמבה (ניתן להשתמש גם בגמבות קטנות)
3 קישואים קטנים
3 חצילונים
3 פלפלים מתוקים קטנים
חומרים לתערובת הגבינות:
50 גר' פטה עיזים
50 גר' גבינת פקורינו מגורדת
50 גר' גבינה כחולה (רוקפור)
50 גר' גבינה צפתית
50 גר' גבינה בולגרית
50 גר' גבינה צהובה מגורדת
2 כפות גבינת קוטג'
גרידת לימון
2 כפות פירורי לחם
50 גר' צנוברים קלויים
2 כפות זעתר טרי או יבש
ביצה אחת
אופן ההכנה:
חותכים את ראשי הירקות (שומרים בצד), ומרוקנים את תוכנם עם כפית פריזאית או עם כפית קטנה בזהירות.
מזליפים שמן זית על הירקות מבחוץ ומבפנים, ובוזקים מעט מלח גס.
מכניסים לתנור חם מאוד (250 מעלות) לכ-5 דקות, מוציאים ומקררים.
בקערה גדולה מערבבים תחילה את הגבינות, ומפוררים במזלג.
מוסיפים את גרידת הלימון, פירורי הלחם, הצנוברים, הזעתר והביצה.
מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
כאשר הירקות התקררו, ממלאים אותם בתערובת הגבינות,
מסדרים בתבנית חסינת חום ומכניסים לתנור בחום בינוני ל- 15-20 דקות.
ב- 5 הדקות האחרונות מפעילים גריל עליון לצריבת השכבה עליונה של המילוי.
הצעת הגשה:
מניחים על הירקות הממולאים את הראשים ששמרנו בצד.
מניחים בכל צלחת 2 ירקות ממולאים וסלט עלים ירוק בתיבול של מעט שמן זית, מלח, פלפל, לימון, וקצת צנוברים קלויים.