מצרכים:
1.5 כוסות נשר מאלט
2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
2 בטטות בינוניות, קלופות
2 פלפלים אדומים בינוניים
1 בצל אדום, חצוי ופרוס לפרוסות בעובי חצי ס"מ
3 כפות רוטב ברביקיו
2 כפות טימין טרי, קצוץ
מלח גס
פלפל לבן גרוס
3 כפות שמן זית
1 כוס פתיתי גבינת עמק למאפים מסדרת השף הלבן
3 כפות פרורי לחם
אופן ההכנה:
לתבנית בינונית יוצקים כוס וחצי נשר מאלט.
מעמידים את הפלפלים וחותכים לרבעים לאורכם, מסירים את הגבעול והגרעינים.
חותכים את הבטטות ותפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1 ס"מ .
מסדרים את הירקות כקלפים מעל הבירה השחורה.
גובה הבירה השחורה צריך להגיע לרבע התחתון של הירקות.
מברישים את הירקות ברוטב הברביקיו.
מפזרים מעל 2 כפות טימין קצוץ, קורט מלח גס, קורט פלפל לבן גרוס ומטפטפים 3 כפות שמן זית.
מכסים וצולים בתנור כ-40 דקות לערך, עד לריכוך.
מסירים את הכיסוי ומפזרים מעל הירקות את פתיתי גבינת העמק ואת פרורי הלחם, וצולים עד להשחמה קלה.
מגישים חם.
דבר הדיאטנית:
מנה משביעה המשלבת את כל אבות המזון בצלחת אחת – פחמימות (מורכבות), חלבונים, שומנים ויטמינים ומינרלים.
שילוב בין תפוח האדמה – המכיל כמות גבוהה של המינרל אשלגן, גבינת עמק – העשירה בסידן, ונשר מאלט – המספק סידן, מגנזיום ואשלגן, מספקים את שלושת המינרלים החשובים לשמירה על לחץ דם תקין ומאוזן.
בנוסף, המנה מכילה את כל חמשת הצבעים – לבן, כתום, אדום, ירוק וסגול, שיחד עם נשר מאלט מספקים נוגדי חמצון לחיזוק מערכת החיסון ושמירה על בריאות הלב, כלי הדם והעור.