חומרים (4 מנות):
600 גר' פילה בקר מיושן פרוס לפרוסות
1 כוס אורז עגול
½ כוס יין לבן
3 כוסות ציר עוף או מים
4 שיני שום קצוצות
½ כפית מלח דק
1 כוס שמן זית
קורט פלפל לבן
קורט זעפרן או כורכום
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס(לפילה בקר)
חומרים לרוטב פלפלת
4 כוסות יין אדום
4 כפות סוכר
1 כוס ציר בקראו עוף
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
הכנת ריזוטו זעפרן:
מחממים סיר עם 5 כפות שמן זית.
מוסיפים את השום ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומטגנים במשך כדקה.
שופכים את היין הלבן וממשיכים לערבב היטב.
מבשלים במשך 3 דקות, מוסיפים ½ כפית מלח ופלפל לבן, מוסיפים את הזעפרן, ולאחר מכן את הכוס הראשונה של ציר העוף.
מנמיכים את האש ומערבבים עד שכל הכוס נספגת באורז.
לאחר מכן מוסיפים כוס נוספת. ממשיכים בערבוב, וחוזרים על אותו תהליך גם בהוספת הכוס השלישית.
כעבור 18 דקות האורז מוכן.
מכבים את האש ומכסים את הסיר.
הסוד בריזטו הוא להוסיף כוס (מים) אחרי כוס, תוך כדי ערבוב מתמיד.
הכנת רוטב פלפלת:
יוצקים את כול החומרים לסיר, ומבשלים על אש קטנה במשך כ-20 דקות.
הכנת מדליוני פילה בקר:
מחממים מחבת ומוסיפים מעט שמן זית.
סוגרים את הפילה בקר בטיגון של כ-3 דקות מכול צד.
לבסוף יוצקים את הרוטב על הפילה למשך ½ דקה בישול.
הגשה:
מגישים את המדליונים ביחד עם הריזוטו.
צילום דניאל לילה