מדליוני פילה בקר צרוב בגריל בלוויית קרם ארטישוק ירושלמי וקונפי שומר בניחוח אניס ברוטב ציר בקר עם נגיעות אספרסו
4 מנות
הבשר והמשרה
חומרים:
8 מדליוני פילה בקר במשקל 80 גרם
פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית
2 ענפי טימין
אופן ההכנה:
להשרות למשך כחצי שעה עד שעה את הבשר – בפלפל, שמן הזית והטימין.
להניח על הגריל כ-2 דקות מכל צד.
קרם ארטישוק ירושלמי
חומרים:
2 כפות שמן זית
1 שן שום קצוצה דק
1 בצל קצוץ דק
450 גרם ארטישוק ירושלמי
3 ענפי טימין
200 מיל' חלב סויה
ציר ירקות לכיסוי
מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
לחמם את שמן הזית בסיר רחב ולטגן את השום, הבצל, הארטישוק והטימין.
להוסיף את ציר הירקות וחלב הסויה.
להביא לרתיחה, ולבשל על אש קטנה כ-30 דקות עד שהארטישוק הירושלמי מתרכך.
לרסק בעזרת בלנדר ידני.
להוסיף מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.
קונפי שומר
חומרים:
2 יחידות שומר נקיות וחתוכות לרבעים
1 כפית סוכר דמררה
1 ענף טימין
מלח, פלפל צ'ילי
שמן זית לכיסוי
אופן ההכנה:
לסדר בסיר קטן או קסרול את השומר, לצקת את שמן הזית ולהוסיף את שאר הדברים.
להביא לסף רתיחה ולבשל עד לריכוך.
רוטב ציר בקר ואספרסו
חומרים:
1 כף שמן זית
4 בצלצלי שאלוט חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס יין אדום
1 ענף טימין
1 כוס ציר בקר
1 כפית דבש
100 מיל' אספרסו
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
לחמם במחבת שמן זית, להוסיף את בצלצלי השאלוט ולאדות מעט.
להוסיף את היין והטימין, ולצמצם לשליש הכמות .
להוסיף ציר בקר ודבש, את האספרסו ולתבל במלח ופלפל.
להביא לרתיחה, ולבשל על אש נמוכה לכחצי שעה נוספת.
אופן הגשת המנה:
ליצור "דמעה" של קרם הארטישוק.
להניח את מדליוני הפילה בצד אחד של הצלחת, ובצד השני את קונפי השומר.
לטפטף מעט רוטב על הבשר, וקצת בצלחת.