חומרים ל- 12 מנות:
לגזרים המסוכרים:
3 כוסות גזר גמדי מוקפא סנפרוסט
5 כפות סוכר
3 כפות מים
לריזוטו:
1.5 כוסות אורז
3 כוסות מים רותחים
3 שקיות סוכר וניל
1 כף גדושה קורנפלור
1.5 כפות מיץ תפוזים מוקפא
2 כוס מים
150 גרם אגוזי לוז, קצוצים גס
150 גרם צימוקים
אופן ההכנה:
הכנת האורז:
שמים את האורז, הסוכר, הווניל ו-3 כפות מים בסיר.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות עם מכסה.
מסירים מהאש ומשאירים את הסיר סגור 10 דקות נוספות.
שמים בקערה את הקורנפלור, מיץ התפוזים ו– 2 כוסות מים,
וטורפים היטב.
מעבירים לסיר האורז. מבשלים תוך ערבוב עד להסמכת הנוזלים.
הכנת הגזרים:
יוצקים על הגזרים מים רותחים, וממתינים כמה דקות עד
שהם מפשירים ומתרככים.
מסננים ומייבשים.
חותכים לחתיכות באורך 2 סנטימטרים.
שמים את הסוכר והמים בסיר, ומבשלים על להבה נמוכה עד קבלת סירופ.
מוסיפים את הגזרים, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב במשך כ- 5דקות.
מוסיפים לסיר האורז את הגזר, האגוזים והצימוקים ומערבבים.
מעבירים לצלוחיות הגשה, ומצננים במקרר לפחות שעתיים
לפני ההגשה.
לגיוון: ניתן לפזר מעל קוקוס.