חומרים:
1 שקית לקט "תבשיל דגנים – שף הבריאות"
2 פלפלים אדומים ו- 1 פלפל צהוב חתוכים לקוביות
10 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות (באורך של כ- 1 ס"מ)
20 זיתים שחורים חתוכים גס
8 עגבניות מיובשות וכ- 8 כפות שמן זית להשרייתן
2 כפות עלי נענע טריה
1/4 כוס שמן זית
2 כפיות חומץ בלסמי
2כפות סוכר חום
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
ניתן לגוון ע"י הוספת קינמון לפי הטעם
אופן ההכנה:
משרים את העגבניות המיובשות ב- 8 כפות שמן הזית למשך כשעה. לאחר ההשרייה חותכים לחתיכות גסות. שוטפים היטב את הלקט, מבשלים ב- 6 כוסות מים למשך 30 דקות, ובתום הבישול מטגנים ומעבירים לקערה.
"מקפיצים" במחבת עם שמן זית את הפלפלים והסלרי, ומוסיפים ביחד עם שאר המרכיבים לקערה ומערבבים היטב.