מצרכים:
350-500 גר' נקניקיות: נקניקיות עוף, נקניקיות חריפות, נקניקיות עגל או קבנוס חתוכים לפרוסות עבות. מומלץ לגוון בסוג הנקניקים והנקניקיות על פי העדפות הסועדים.
2 כוסות אורז
1 בצל קצוץ דק
1-2 גזר מרוסק בפומפייה גסה
1 פלפל אדום קצוץ דק
4 כוסות מרק עוף (המרק עצמו שהוכן מראש או 4 כפות אבקת מרק עוף מומסות ב 4 כוסות מים חמים).
1/2 שורש מגורד דק בפומפייה
מלח, פלפל, פפריקה
פלפל אנגלי או אגוז מוסקט
שמן זית
אופן ההכנה:
מטגנים את כל הירקות יחד עד להתרככות.
מוסיפים את הנקניקים וממשיכים בטיגון למשך 3-5 דקות תוך בחישה.
מוסיפים את האורז ומטגנים 2-3 דקות עד שהאורז נעשה שקוף.
מוסיפים את המרק, בוחשים ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
ברתיחה מוסיפים את התבלינים.
עם התאדות המרק לגובה האורז, מסירים מהאש ומכסים במגבת.
להגיש לאחר 10 דקות בצלחת עמוקה בליווי סלט עלים ירוקים עם רוטב ויניגרט.