חומרים ל- 4 סועדים:
100 גרם עגבניות שרי
100 גרם עגבניות שרי תמר
100 גרם עגבניות שרי צהובות
3 עגבניות תמר בשלות
1/2 צרור נענע
1/2 צרור פטרוזיליה
2 שיני שום
מיץ מ- 1/2 לימון
8 כפות שמן זית
2 פיתות לבנוניות
150 גרם גבינת חלומי
אופן ההכנה:
מפרידים את עלי הנענע והפטרוזיליה מהגבעולים.
שוטפים את העלים בקערה עם מים ומייבשים במכשיר לייבוש חסה.
שומרים.
מחלקים את הפיתה הלבנונית לשני עיגולים וקורעים משולשים קטנים בידיים, מסדרים על תבנית עם נייר אפייה.
מפזרים 2 כפות שמן זית וקולים בתנור עד שהפיתות מזהיבות.
שומרים.
חוצים את עגבניות השרי ומניחים בקערה,
חוצים את עגבניות התמר הבשלות ופורסים לפרוסות עבות בעובי של כס"מ אחד ומוסיפים לקערה.
כותשים את שיני השום ומוסיפים לעגבניות,
מוסיפים את עלי הנענע והפטרוזיליה.
מתבלים במלח ובמיץ לימון. מוסיפים 4 כפות שמן זית.
במחבת טפלון משחימים בעדינות את פרוסות גבינת החלומי בשתי כפות שמן זית ומעבירים לנייר סופג.
להגשה:
מערבבים את סלט העגבניות עם קרעי הפיתה הלבנונית הקלוייה ומעבירים לצלחות הגשה,
מפזרים מעל את גבינת החלומי הקלויה ומגישים מיד.
שף מאיר דנון הוא מנהל בית הספר הגבוה לקולינריה בישולים.
המתכון פותח עבור שמן זית יוגב, לרגל פסטיבל ראשית המסיק שיערך ב- 19-21 בנובמבר בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה.