חומרים:
1 פילה סלמון טרי שלם.
שמן זית.
מלח גס.
טימין טרי.
שיני שום שלמות קלופות (לפי הטעם).
ירקות (לקישוט): קישוא, פלפלים בצבעים, ראש שום (שלם), בצל סגול.
אופן ההכנה:
שוטפים את הדג ומנגבים אותו.
מניחים על תבנית עם נייר אפיה, מורחים בשמן זית, מפזרים מלח גס (לפי הטעם), מניחים 3-4 ענפי טימין, ומפזרים מעט שיני שום שלמות.
בשביל החגיגיות ניתן ורצוי להוסיף ירקות שלמים כגון: קישוא, פלפלים בצבעים, ראש שום שלם לא מקולף, בצל סגול.
אופים כ-20 דקות בחום של 200 מעלות (זמני האפייה יכולים להשתנות בהתאם לגודל ועובי הדג).
אם לא בטוחים שהדג מוכן, ניתן להוציא מהתנור ולבדוק בעדינות בעזרת סכין.
הגשה:
מעבירים לצלחת ארוכה וגדולה.
מפזרים את הירקות מסביב מגישים.
טיפים:
* ההבדל בין דג טרי לקפוא הוא אדיר, בעיקר כשמדובר בסלמון (מי שלא אכל סלמון טרי לא יבין עד כמה ההבדל משמעותי). לכן, אל תתפשרו – קנו רק דג טרי.
*רוצים לדעת אם קניתם דג מספיק גדול? למנה ראשונה חשבו 100-70 גרם לאדם.
למנה עיקרית חשבו 170-100 גרם לאדם (בהתחשב במנות נוספות שמוגשות).
אם הדג הוא המנה היחידה בארוחה, חשבו 250-200 גרם לאדם.
קפה יפו, עולי ציון 11, שוק הפשפשים, יפו