רכיבים לצ'טני:
1 ק"ג שזיפים מגולענים
6 שיני שום קצוצות
1 בצל סגול קצוץ
150 גר' חומץ בלסמי
150 גר' סוכר
20 גר' מלח
1 ליטר יין אדום משובח
100 גר' רוטב מרסלה
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והשום עם מעט שמן.
מוסיפים את הסוכר, המלח, היין האדום והחומץ הבלסמי עד צמצום של 50% מהנוזל.
מוסיפים את השזיפים.
מבשלים עוד 10-20 דקות (עד ריכוך השזיפים).
מכבים את האש ומוספים רוטב מרסלה.
אופן הכנת ההמבורגר והמנה:
על גריל לוהט מניחים המבורגר טלה 220 גר'.
צולים עד רמת עשייה רצויה (מדיום/וואל/וואל דאן).
מעל מניחים את הצ'טני שזיפים.
מסעדת "בורגוס", רחוב הבנאים 4, אשדוד. טל' 08-8539797