3-4 מנות
החומרים
600 גרם צלעות טלה צעיר(כ-6 יח')
250 גרם אפונת שלג חלוטה ל-3 דק' ואח"כ למיי קרח
רוזמרין,טימין
1 לימון סחוט
כף חמאה
שן שום קצוצה
3 כפות ציר בקר
כוס שמפניה
אופן ההכנה
1. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומעט חמאה,מטגנים את הצלעות כ-25 שניות מכל צד ומתבלים בטימין,רוזמרין,מלח ופלפל.
2) במחבת שנייה,מטגנים קלות את השום,מוסיפים ציר בקר,לימון ואת השמפנייה,מצמצמים מעט ומוסיפים כפית חמאה לאחר כיבוי האש.
3) להגשה: מניחים את האפונה במרכז הצלחת,מעמידים מעל את הצלעות לגובה ומטפטפים את הרוטב מעל. אפשר לפזר מעל בצל ירוק קצוץ אלכסון דק.