מצרכים:1.5 ק"ג כתף בקר מספר 5
2 בצלים פרוסים
20 בצלצלי פנינה
2 בקבוקי בירה לבנה עדינה (לא מרה מדי)
2 כוסות ציר בקר
שני ענפי טימין
עלה דפנה
4 תפוחי אדמה
3 גבעולי פטרוזיליה
מלח, פלפל לבן
3 כפות שמן ניטראלי
אופן ההכנה:
חותכים את כתף הבקר לקוביות גדולות של כ- 5 ס"מ.
מתבלים במלח ובפלפל.
בסיר רחב מחממים את השמן ומשחימים בו את הבשר מכל צדדיו.
מסירים את השמן ומוספים את הבצל הפרוס.
מוסיפים לבשל עם הבשר כדקה ומוסיפים את הבירה.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את ציר הבקר.
מוסיפים את הטימין, הדפנה והפטרוזיליה ומכסים.
מבשלים על אש קטנה או בתנור 1.5 שעות ומוסיפים את תפוחי האדמה.
מוסיפים לבשל 1-1.5 שעות.
מקלפים את בצלצלי הפנינה, משחימים במעט חמאה ומוסיפים לתבשיל כ-30 דקות לפני שמוכן.
שף מאיר דנון הוא מנהל בית הספר הגבוה לקולינאריה – "בישולים"
צילום: שירן כרמל