חומרים ל-12 שיפודים (6-4 מנות):
1 ק”ג שייטל בקר טרי חתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ
24 תפוחי אדמה זעירים
12 עגבניות שרי
למרינדה:
1 לימון קלוף חתוך לקוביות
1/2 כוס שמן זית
3 גבעולי רוזמרין
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
משרים שיפודי במבוק במים למשך כמה שעות.
מערבבים לימון עם שמן זית, עלי רוזמרין מלח ופלפל.
מוסיפים את קוביות השייטל.
מערבבים היטב ומשאירים במרינדה כשעה לספיגת טעמים.
מבשלים תפוחי אדמה כ-10 דקות במים, עד שמתרככים. מקררים.
מוסיפים את תפוחי האדמה והעגבניות למרינדה.
מערבבים ומניחים לעוד חצי שעה.
משפדים קובייה בשר, תפוח אדמה, עגבנייה – ושוב באותו סדר.
מכינים את כל השיפודים בצורה דומה.
מחממים מנגל, גריל של תנור, פלאנצ’ה או מחבת גריל.
צולים את השיפודים 3-2 דקות מכל צד ומגישים מיד.
חברת "מבושלת" מספקת כ-40,000 מנות ביום ללקוחות מוסדיים ופרטיים ברחבי הארץ ובעולם.