חומרים ל-4 סועדים:
500 גרם בשר כתף בקר חתוך לקוביות
1 בצל קלוף וחתוך לפרוסות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
1 ראש שום
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
10 עגבניות שרי תמר חצויים
20 עלי בזיליקום טריים
כף עגבניות מיובשות קצוצות
10 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
2 בקבוקי בירה (330 מ"ל) "פלמית שופעת" של Brew-Tali
(אם אין לכם "פלמית שופעת" של Brew-Tali תוכלו להשתמש בכל בירה אחרת בסגנון בלגי)
טימין
שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מקמחים את קוביות הבשר ומתבלים במלח ופלפל.
מחממים שמן זית בסיר בינוני ומכניסים לתוכו את הבשר המקומח והמתובל.
מזהיבים את הבשר בסיר ומוסיפים את בצל, גזר, תפוחי אדמה, פטריות ושיני שום.
מערבבים בעזרת כף עץ ומתבלים (לפי הטעם) במלח ופלפל.
מוסיפים עגבניות שרי ועגבניות מיובשות (אפשר גם לחזק בעוד 2-3 כפות רסק עגבניות).
שופכים את שני בקבוקי הבירה לסיר (ריח נהדר מתפשט בחלל המטבח).
מוסיפים את הבזיליקום והטימין.
מביאים לידי רתיחה ומנמיכים את האש.
מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה (או יותר – עד שהבשר ותפוחי האדמה מתרככים.
אם הנוזלים מצטמצמים בסיר, ניתן להוסיף כחצי ליטר מים.