אוזני המן במילוי גנאש וכדור קרנץ

לרגל פורים שיתפה השפית מורן פינטו מירושלים פעולה עם מפעל הוופלים הוותיק "מן" וביחד יצרו אוזני המן במילוי גנאש עם וופלים וקרנץ שוקולד

בהגשה מניחים מעל כל אוזן המן בעזרת זילוף מעט מהגנאש שמשמש כ'דבק' ומעל את כדור הקרנץ עם הוופלים
בהגשה מניחים מעל כל אוזן המן בעזרת זילוף מעט מהגנאש שמשמש כ'דבק' ומעל את כדור הקרנץ עם הוופלים

חומרי גלם לבצק

6 כוסות קמח תופח

200 גרם מרגרינה

1 כוס שמן קנולה

1 כוס מים

כפות תמצית וניל1

2 כפות סוכר

חומרי גלם לגנאש

200 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ

200 מ"ל שמנת מתוקה

חומרי גלם לכדורי קרנץ

150 גרם וופלים כמו של מן בטעם שוקולד טחונים לפירורים

200 גרם קרם נוגט

200 גרם שוקולד מריר מומס

2 כפות אגוזי לוז גרוסים

אופן ההכנה

במעבד מזון או מיקסר מעבדים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וחלק.

מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה.

בזמן הקירור ממסים את מרכיבי הגנאש למרקם חלק.

מקררים מעט.

מעבירים חצי מכמות הגנאש לשק זילוף עם חור קטן.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של 0.5 ס"מ.

קורצים עם קורצן עיגולים בגודל שווה.

מזלפים שוקולד במרכז כל עיגול.

מהדקים את הקצוות לצורת משולש.

מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

אופים בתנור כ- 20 דקות או עד הזהבה עדינה.

ליצירת הכדורים

מערבבים בקערה את כל הרכיבים יחד היטב.

מקררים במשך 90 דקות.

מגלגלים מהבלילה כדורים בגודל שווה ומקפיאים שוב.

הגשה

בהגשה מניחים מעל כל אוזן המן בעזרת זילוף מעט מהגנאש שמשמש כ'דבק'.

מעל מניחים את כדור הקרנץ עם הוופלים.

השפית מורן פינטו בת 35 מירושלים, חרדית ואימא ל- 5, היא חובבת בישול מילדות. ההיכרות שלה עם עולם הבישול מגיעה ממגזינים ותוכניות בישול בטלוויזיה. למרות שמעולם לא למדה בישול באופן מקצועי, תמיד נמשכה לתחום והחלה להעביר סדנאות בישול לחברות וארגונים. כך פיתחה מתכונים משלה והחלה להעביר סדנאות ברחבי הארץ. היום היא כותבת מתכונים לתקשורת בארץ, יש לה מדור קבוע באתר "כיכר השבת", ולפני 6 שנים הייתה לשפית החרדית הראשונה שהחלה להעלות מתכונים, סרטונים ותמונות לרשת. כיום בעקבות ההצלחה עם 11,000 חברות בקבוצת האכול "אניני טעם", הקימה מורן את קייטרינג הבוטיק שלה תחת אותו שם.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה