אוזני המן במילוי עוגיות חמאה ותפוז

לרגל פורים שיתפה השפית מורן פינטו מירושלים פעולה עם מפעל הוופלים הוותיק "מן" וביחד יצרו אוזני המן במילוי של עוגיות חמאה ותפוז

בסיר קטן מבשלים את כל חומרי הגלם של המילוי יחד וממלאים בשקית זילוף
בסיר קטן מבשלים את כל חומרי הגלם של המילוי יחד וממלאים בשקית זילוף

חומרים לבצק

6 כוסות קמח תופח

200 גרם מרגרינה

1 כוס שמן קנולה

1 כוס מים

כפות תמצית וניל1

2 כפות סוכר

חומרים למילוי

חצי חבילת עוגיות חמאה כמו של "מן" מפוררות דק דק

1 כף גרידת תפוז

100 גרם חמאה

אופן הכנת המילוי

בסיר קטן מבשלים את כל חומרי הגלם של המילוי יחד.

ממלאים בשקית זילוף.

אופן הכנת הבצק

מעבדים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון או מיקסר לבצק אחיד וחלק.

מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של 0.5 ס"מ.

הכנת אוזני המן

קורצים עיגולי בצק בגודל שווה עם קורצן.

מזלפים במרכז כל עיגול את מילוי העוגיות.

מהדקים את הקצוות לצורת משולש.

אפייה

מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

אופים בתנור כ- 20 דקות או עד הזהבה עדינה.

מפזרים גרידת תפוז מעל.

השפית מורן פינטו בת 35 מירושלים, חרדית ואימא ל- 5, היא חובבת בישול מילדות. ההיכרות שלה עם עולם הבישול מגיעה ממגזינים ותוכניות בישול בטלוויזיה. למרות שמעולם לא למדה בישול באופן מקצועי, תמיד נמשכה לתחום והחלה להעביר סדנאות בישול לחברות וארגונים. כך פיתחה מתכונים משלה והחלה להעביר סדנאות ברחבי הארץ. היום היא כותבת מתכונים לתקשורת בארץ, יש לה מדור קבוע באתר "כיכר השבת", ולפני 6 שנים הייתה לשפית החרדית הראשונה שהחלה להעלות מתכונים, סרטונים ותמונות לרשת. כיום בעקבות ההצלחה עם 11,000 חברות בקבוצת האכול "אניני טעם", הקימה מורן את קייטרינג הבוטיק שלה תחת אותו שם.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה