אוכל בג’מייקה – מתכונים בקצב הרגאיי

לאיטלקים יש אוכל חושני, לצרפתים אוכל מדוייק, לספרדים אוכל מגוון ומיוחד, לאמריקאים בעיקר משביע ולג’מייקה – אוכל שמח ופשוט, ואולי תתפלאו – תרבות אוכל ענפה.

בביקור שלי בג’מייקה לא ידעתי עד כמה השווקים מיוחדים ומלאים אוצרות קולינאריים שאין בישראל, בכל פינה אגוזי קוקוס או אננס בגודל ראש אדם. בקיצור ג’מייקה מלאה הפתעות.

עצרתי ביום בהיר באחד מהשווקים והתיידדתי אם אחד המוכרים שמו היה קוני שנתן לי כמה מתכונים שאותם בישלנו יחד לאחר-מכן במסיבה ג’מייקאנית פורה ושמחה. הוא הסביר לי שמה שמאפיין את המטבח הג’מייקאני הוא הפשטות בניצול חומרי הגלם הנמצאים בהישג יד בתוספת המון צבע והמון טעם.

במידה ולחבר שלכם קוראים טל, להלן המתכון המושלם עבורו. אם התמזל מזלכם וטל אוהב בננה, אז הנה שני מתכונים לפי הזמנה:

hay tal (שתי מנות)
חומרי גלם
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות
6 כפות שמן תירס
2 כוסות שעועית חומה
2 כוסות אורז לבן
כוס וחצי חלב קוקוס
3 כפות גי’נג’ר טרי
2 כפות אגוז מוסקט
2 כפות קארי
מלח ,פלפל שחור גרוס.

אופן הכנה
מאדים את ירקות השורש בשמן עד ריכוך ומניחים בצד.
את השעועית אנו משרים ליום במים עד ריכוך ומבשלים את השעועית שוב על אש בינונית. אנו מוסיפים את האורז ולאחר 30 דקות כשהאורז והשעועית מוכנים – מוסיפים את חלב הקוקוס, הקארי, המוסקט והג’ינג’ר .
הצעת הגשה
מניחים בצלחת הגשה את האורז והשעועית בתחתית ומעל את ירקות השורש.

banana plan
חומרי גלם
במקור מבצעים את המתכון המתוק והמדהים הזה עם סוג בננה שאינו נמצא בישראל.
2 בננות לא בשלות
2 תפוחי אדמה אדומים
2 שורשי פטרוזיליה
2 שורשי ארטישוק ירושלמי
8 כפות סוכר חום
5 כפות שמן תירס
1 כוס חלב קוקוס
אופן הכנה
במחבת חמה ושטוחה מטגנים את ירקות השורש והבננה שחתוכים לעיגולים בעובי 1.5 ס”מ עד השחמה. מפזרים מעל סוכר חום ומכסים את הסיר מבשלים על אש נמוכה עד ריכוך הירקות. מוסיפים את חלב הקוקוס ומגישים.
אופן הגשה בצלחת שטוחה מניחים את המנה ומפזרים מעל אגוזי לוז קלויים.

לאחר שטעמתם קצת מהמטבח הג’מייקאני אספר לכם כי בג’מייקה גדל הקפה היקר בעולם בסביבות 25 דולר ל-100 גרם קפה, הקפה נקרא: blue mountain coffee.

מחירו יקר מכיוון שהוא מבשיל על העץ תקופה ארוכה יותר בעקבות מזג האוויר הנוח בג’מייקה, טעמו מתוק ומתאים לקפה קר וגרניטות ואפילו ישנה אפשרות למצוא את הזן המיוחד בחנויות קפה מובילות בארץ.

בג’מייקה יש המון מטעמים משובחים הדבר המעניין הוא שלא תמצאו כמעט בשר בקר רוב המאכלים מתבשלים עם עוף. הנה אחד מהם:

Jerk chicken
חומרי גלם
האגדה מספרת שבגלל חריפות העוף קראו למנה בשם זה.
1 פלפל שאטה
1 פלפל צילי
1 פלפל חלפיניו
1 פלפל פפריקה
עוף מחולק ל-4 חלקים
2 כפות קינמון
3 כפות סויה
שום טרי 3 שיניים
בצל ירוק 1 גדול חתוך לפלחים
2 בצלים לבנים קצוצים
אגוז מוסקט כף
שמן חצי כוס
ומעט רום.
אופן הכנה
את העוף מטגנים במעט שמן עד השחמה קלה ומוציאים מהסיר. מוסיפים את הפלפלים החריפים, את הסויה והשום מחזירים את העוף לסיר ומוסיפים את הרום. כאשר האלכוהול מתנדף מוסיפים את הבצל הלבן והירוק ומערבבים שוב.
מכניסים הכול לתנור ל-180 מעלות לעוד 15 דקות .
יש לציין כי את כל המתכונים מכינים בני המקום על גחלים חמות והאוכל מפיץ ריח מדהים

ולא לשכוח, הכול בא בליווי מוזיקת רגאיי קצבית וכיפית.

אייל פינקלשטיין
שף ויועץ קולינארי
פלאפון 050-5350130
לסדנאות ,קייטרינג וארוחות גורמה






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה