אוכל טוב, מנוחה ונחלה

זו אינה הפעם הראשונה בה אנו סועדים ב"בנחלה" בנהרייה. בהיותנו פריקים של ארוחות בוקר, זכינו לבקר כבר מספר פעמים במסעדה בסופי שבוע, שישי בבוקר ושבת בבוקר. הפעם היינו בשעות הערב.

אנחנו רגילים להגיע למסעדה דרך רחובות "העצמאות", "דוד בן גאון" ו"יצחק שדה". שמות המחברים את ההיסטוריה של מדינת ישראל שבדרך ושל הגליל המערבי.

המסעדה ממוקמת ב"רסקו החקלאית" בנהרייה, שם יש חלקות אדמה גדולות מאד ששימשו בעבר לחקלאות. היום הפכו חלקן לאחוזות מפוארות של ממש, ובמקרה שלנו, למסעדה.
הדור הממשיך בנה את המסעדה על שאריות הלול ומטע הפקאן, שחלק מעציו נותרו עד היום. המקום מעוצב בצורה פשוטה ונעימה, ואף יש תמונות מהעבר החקלאי של המקום, ממסיבת חג הביכורים.

"בנחלה" מבודדת מכל המולת העיר ומכל כביש מרעיש. חנייה יש בשפע. המסעדה ממוקמת בקצה מגרש דשא ענק עם מתקני משחק לילדים בצד אחד וכסאות נוח מוצלים בקצה אחר. בסופי השבוע בהם ביקרנו, המה המקום מילדים משחקים, אך אל חשש, אלה המחפשים שקט ימצאו גם אותו, מפני שהשטח גדול דיו גם לאלה וגם לאלה.

כאמור, המסעדה משרתת את כל סוגי הסועדים: עסקים, ארוחות בוקר, ילדים ועוד. התפריט בנוי כך שייתן מענה לכולם: ארוחות בוקר, כריכים, סלטים, מנות ראשונות, מנות עיקריות, מגוון גדול של משקאות, וכמובן קינוחים. השף הוא עומרי שחר, שמעשה ידיו יגרום לכם נחת.

שירתה אותנו המלצרית דניאל במקצועיות ובסבלנות. דניאל הציעה מייד בהתחלה יין "Moon a" מיקב עבייה ביישוב כליל, בגליל המערבי. היין עשויי 50% ענבי קריניאן, 45% קברנה סוביניון ו- 5% סירה. יין יחסית חזק, 14%, עשיר בטעמים ובעל נוכחות.

למנה ראשונה הזמנו חציל קלוי בגריל ברוטב צזיקי; ופיטריות פורטובלו ממולאות בגבינות מובחרות ובעשבי תבלין ברוטב רוזה. שניהם היו עשויים היטב, אך הפורטובלו ניצחו בנקודות.
את המנה הראשונה ליווה לחם תוצרת בית מאחד הבתים בסביבה, הלחם היה פשוט מעדן, וטעמו נגבר על כל מלחמה בקלוריות.

למנה עיקרית הזמנו פילה סלמון צרוב על הפלנצ'ה, מונח על מצע עלים ירוקים ברוטב פלפלים ויניגרט חם; וקבבוני טלה בליווי טחינת סלק שהייתה טעימה ומתאימה, ותפוחי אדמה אפויים בשמן זית ורוזמרין. שתי המנות היו מצוינות ועלו על הציפיות.
תפריט המנות העיקריות מציע גם סטייק פרגית ואנטריקוט, וגם מנות צמחוניות למעוניינים.

מנה אחרונה הייתה עוגת גבינה אפויה בתוך ספל גדול – גם טעימה וגם מעניינת. הקינוח השני היה פאי תפוחים צרפתי, עטוף קלתית בצק פריך, במילוי תפוחים מוקפצים בחמאה, וניל ולימון. טעם משגע ומזמין לעוד.

המסעדה ממוקמת באזור שקט עם הרבה עצים וצמחים מכל כיוון, בעלת תפריט טעים, מגוון, המתאים לכל שעה ולכל ציבור סועדים. למבקרים מחוץ לגליל המערבי מומלץ לשלב ביקור באתרי תיירות רבים באזור, ולכל מבלי הצימרים ראויה מאוד המסעדה לארח אתכם לכל סוגי הארוחות המבוקשים.

מסעדת בנחלה
יצחק שדה 17 א', רסקו, נהריה
טל. 04-9512074
www.banahala.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה