מצרכים ל- 6 מנות:
לאומצה:
1 ק"ג ורד הצלע (אנטרקוט) טרי עם מכסה, קצוץ בסכין או טחון גס
1 כפית תערובת תיבול נוסח קייג'ון
½ כוס ציר בקר
2 כפות שמן זית
פלפל טחון טרי
מלח
לליווי:
30 שיני שום קלופות
100 גר' עגבניות כבושות בשמן זית, קצוצות דק
1-2 כף חומץ עגבניות
טבסקו
1/3 כוס שמן זית
1 כף סוכר חום
1 שורש סלרי חתוך לגפרורים
½ כוס יין גמלא מרלו
פלפל טחון טרי
מלח
6 נתחי שקדי עגל נקיים
הוראות הכנה:
לאומצה:
מערבבים את הבשר עם יתרת המרכיבים (לבדוק שהתיבול הוא עדין, לתת לטעם של הבשר לדבר, התוספת פיקנטית מספיק).
מעצבים לקציצות, ומניחים לנוח מספר שעות במקרר.
לליווי:
יוצקים לקלחת את שמן הזית ומבשלים את שיני השום, על אש קטנה, כעשר דקות עד שיתרככו קמעה. מוסיפים את השורשים ולאחר מספר דקות את יתרת המרכיבים, חוץ משקדי העגל.
מתבלים את השקדים ומזהיבים קלות משני הצדדים, על מחבת משומנת חמה. מעבירים לקלחת. כשהיא שחומה מעט, מגבירים את האש ומבשלים כ- 2-3 דקות.
צורבים את הקציצות על גריל או מחבת פסים חמה, מספר דקות על כל צד.
להגשה:
מניחים על כל קציצה שקד עגל, "שומים" ושורשים בנדיבות.
מומלץ להגיש לצד מחית תפוחי אדמה מעורבת עם חזרת לבנה (או עם מיונז משובח).
ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007