fbpx

אומצה קצוצה עם שקדי עגל, שום ושורשים בחומץ עגבניות

מצרכים ל- 6 מנות:לאומצה:1 ק"ג ורד הצלע (אנטרקוט) טרי עם מכסה, קצוץ בסכין או טחון גס1 כפית תערובת תיבול נוסח קייג'ון½ כוס ציר בקר2 כפות שמן זיתפלפל טחון טרימלחלליווי:30 שיני שום קלופות100 גר' עגבניות כבושות בשמן זית, קצוצות דק1-2 כף חומץ עגבניות טבסקו1/3 כוס שמן זית1 כף סוכר חום1 שורש סלרי חתוך לגפרורים½ כוס יין גמלא מרלופלפל טחון טרימלח6 נתחי שקדי עגל נקייםהוראות הכנה:לאומצה: מערבבים את הבשר עם יתרת המרכיבים (לבדוק שהתיבול הוא עדין, לתת לטעם של הבשר לדבר, התוספת פיקנטית מספיק).מעצבים לקציצות, ומניחים לנוח מספר שעות במקרר. לליווי: יוצקים לקלחת את שמן הזית ומבשלים את שיני השום, על אש קטנה, כעשר דקות עד שיתרככו קמעה. מוסיפים את השורשים ולאחר מספר דקות את יתרת המרכיבים, חוץ משקדי העגל. מתבלים את השקדים ומזהיבים קלות משני הצדדים, על מחבת משומנת חמה. מעבירים לקלחת. כשהיא שחומה מעט, מגבירים את האש ומבשלים כ- 2-3 דקות. צורבים את הקציצות על גריל או מחבת פסים חמה, מספר דקות על כל צד. להגשה:מניחים על כל קציצה שקד עגל, "שומים" ושורשים בנדיבות. מומלץ להגיש לצד מחית תפוחי אדמה מעורבת עם חזרת לבנה (או עם מיונז משובח). ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים ל- 6 מנות:
לאומצה:
1 ק"ג ורד הצלע (אנטרקוט) טרי עם מכסה, קצוץ בסכין או טחון גס
1 כפית תערובת תיבול נוסח קייג'ון
½ כוס ציר בקר
2 כפות שמן זית
פלפל טחון טרי
מלח

לליווי:
30 שיני שום קלופות
100 גר' עגבניות כבושות בשמן זית, קצוצות דק
1-2 כף חומץ עגבניות
טבסקו
1/3 כוס שמן זית
1 כף סוכר חום
1 שורש סלרי חתוך לגפרורים
½ כוס יין גמלא מרלו
פלפל טחון טרי
מלח
6 נתחי שקדי עגל נקיים

הוראות הכנה:
לאומצה:
מערבבים את הבשר עם יתרת המרכיבים (לבדוק שהתיבול הוא עדין, לתת לטעם של הבשר לדבר, התוספת פיקנטית מספיק).
מעצבים לקציצות, ומניחים לנוח מספר שעות במקרר.

לליווי:
יוצקים לקלחת את שמן הזית ומבשלים את שיני השום, על אש קטנה, כעשר דקות עד שיתרככו קמעה. מוסיפים את השורשים ולאחר מספר דקות את יתרת המרכיבים, חוץ משקדי העגל.
מתבלים את השקדים ומזהיבים קלות משני הצדדים, על מחבת משומנת חמה. מעבירים לקלחת. כשהיא שחומה מעט, מגבירים את האש ומבשלים כ- 2-3 דקות.
צורבים את הקציצות על גריל או מחבת פסים חמה, מספר דקות על כל צד.

להגשה:
מניחים על כל קציצה שקד עגל, "שומים" ושורשים בנדיבות.
מומלץ להגיש לצד מחית תפוחי אדמה מעורבת עם חזרת לבנה (או עם מיונז משובח).


ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר